Knesmerter

Har du spørsmål om Knesmerter?

Naprapat Haakon Rønning Kvam

Haakon Rønning Kvam

Naprapat, MNNF
mob/SMS: 954 02 376
haakon@rygg-rehab.no

På denne siden om knesmerter, tar vi opp følgende:

  • Typiske årsaker til knesmerter
  • Akutte kneskader
  • Løperkne og hopperkne
  • Hvordan behandler vi knesmerter?
  • Informasjonsvideo om knesmerte

På denne siden finner du forebyggende øvelser for hofte og kne.

Typiske årsaker til knesmerter

Det finnes ulike årsaker til hvorfor man opplever knesmerter, og det deles inn i tre ulike kategorier. Smerter i kneet kan komme etter akutte skader hvor det er et traume innblandet, overbelastningsskader som kommer etter belastning over tid, eller degenerative forandringer som ofte kommer med alderen. De fleste diagnoser som omhandler knærne kan i de fleste tilfeller undersøkes på klinikken, uten behov for MR eller røntgen. Er vi i tvil om hva slags struktur som er innblandet, henviser vi deg videre til bildediagnostikk eller vurdering gjennom vårt tverrfaglige samarbeid med lege. Du kan også få direkte henvisning fra vår kiropraktor Siw Østern Svarliaunet.

Akutte kneskader

Akutte skader skjer ofte i sammenheng med idrett eller fall. Skade på noen av kneets leddbånd eller menisker er vanlig i slike tilfeller. Det er viktig å få en grundig undersøkelse så fort så mulig, i tilfelle operasjon er nødvendig. I mange tilfeller er konservativ behandling en bra løsning. Dette er litt avhengig av hvilke krav man har, da det er forskjell på om man jobber på kontor eller om man er på landslaget i håndball. Nyere studier peker dog på at behandling, øvelser og rehabilitering er bedre for resultatet på lang sikt, sammenlignet med operasjon.

hofte og kne muskeltøy

Løperkne og hopperkne

Overbelastningsskader som løperkne og hopperkne ser man ofte hos mosjonister som øker belastningen for raskt over kort tid, hvor kroppen ikke rekker å forberede seg godt nok på belastningen. Behandling i kombinasjon med hvile og rehabilitering gir ofte bra effekt. Løperkne, som også er kalt Runners Knee er knesmerter lokalisert på utsiden av kneet. Årsaken til dette kan være svakhet og dårlig bevegelighet i støttemusklene rundt bekkenet. En feilaktig løpeteknikk er også en vanlig årsak til denne diagnosen.

Hopperkne, som også er kalt Jumpers Knee er knesmerter lokalisert på nedsiden eller undersiden av kneskålen. Årsaken til det kan være muskelspenninger i framside lår, eller for svak muskulatur som utsettes for belatsning man ikke er klar for. Vi behandler også Mb. Schlatters som er en vanlig diagnose blant yngre pasienter. Dette er lokalisert i samme område hvor man har smerter ved hopperkne.

Behandling knesmerter kiropraktor

Hvordan behandler vi knesmerter?

Vi benytter ulike teknikker når vi behandler ulike diagnoser i knærne. Dette er ofte kombinert med enkel rådgivning i første fase. Når symptomene bedrer seg går vi videre med ulike øvelser, og når man er forholdsvis smertefri lager vi et tilpasset treningsprogram som strekker seg over 3 måneder. Ved noen diagnoser benytter vi trykkbølgebehandling, og vi benytter også kinesiotape som vi har god erfaring med ved ulike problemstillinger.

Knesmerter

Informasjonsvideo om knesmerte

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille time?

Timebestilling er enkelt å gjøre via vår online booking.

Har du spørsmål du gjerne vil ha svar på, kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også ringe oss på Tlf. 02385 eller sende e-post til post@rygg-rehab.no.

Vi svarer på alle henvendelser innen 24 timer.