Kiropraktikk

Har du spørsmål om Kiropraktikk?

Siw Østern Svarliaunet Kiropraktor

Siw Østern Svarliaunet

Kiropraktor, MChiro, MNKF, MNFBK
mob/SMS: 940 74 140
siw@rygg-rehab.no

På denne siden om kiropraktikk, tar vi opp følgende:

  • Hva er kiropraktikk?
  • Første besøk hos kiropraktor
  • Hvor lang tid varer en behandling?

Vi tilbyr kiropraktikk ved følgende klinikk:

Hva er kiropraktikk?

Kiropraktorer er offentlig godkjent (autorisert) helsepersonell med selvstendig diagnose- og behandleransvar. En autorisert kiropraktor (medlem av Norsk Kiropraktorforening) har 5 års universitetsutdannelse og 1 års turnus fra godkjente læresteder og fungerer som primærkontakt med rett til å:

  • Henvise til bildeundersøkelser (MR, røntgen, CT, ultralyd) og legespesialist eller fysioterapeut
  • Utføre undersøkelse og behandling uten henvisning fra lege
  • Sykemelde pasienter opptil 12 uker

Du trenger ikke henvisning fra lege for å gå til kiropraktor hos oss. HELFO dekker noe av behandlingskostnadene, men behandlingen omfattes ikke av noen av frikortordningene.

Undersøkelse behandling kne kiropraktor

Første besøk hos en kiropraktor

Du kan komme til en kiropraktor uten henvisning fra lege, og målet med behandlingen er å diagnostisere, behandle og forebygge plager i nerve-muskel-skjelett-systemet.

En typisk førstegangskonsultasjon hos en kiropraktor består av en grundig anamnese (samtale), fysisk undersøkelse for å kartlegge hvor smerten sitter og hvilke bevegelser som gir smerte, samt en evaluering om videre utredning med MR, røntgen eller CT er hensiktsmessig. Om sistnevnte ikke er nødvendig, lages det en plan om tilrettelegging og behandling som er spesifikt for det som ble funnet under anamnese og undersøkelse. 

Diagnosen og prognosen evalueres underveis og det tilrettelegges slik at du som pasient får behandling og tips/råd for å håndtere smerten på best mulig måte. I tillegg er kunnskapsformidling og ufarliggjøring viktige faktorer for å få best mulig resultat over tid, unngå tilbakefall, samt å komme tilbake til normal aktivitet. 

Behandling nakke kiropraktor

Hvor lang tid varer en behandling?

Ved første konsultasjon påregnes det 45 minutter. Oppfølgingstime påregnes det 30 minutter. Vår kiropraktor jobber også med behandlingsteknikker for muskulatur i tillegg til leddbehandling, så du vil få helhetlig hjelp på lik linje som hos våre andre terapeuter. Mange har mistanke om at et besøk hos kiropraktor kun varer noen få minutter, men slik er det ikke hos oss.

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille time?

Timebestilling er enkelt å gjøre via vår online booking.

Har du spørsmål du gjerne vil ha svar på, kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også ringe oss på Tlf. 02385 eller sende e-post til post@rygg-rehab.no.

Vi svarer på alle henvendelser innen 24 timer.