Behandlingsfilosofi

På denne siden om vår behandlingsfilosofi, tar vi opp følgende:

  • Fase 1 av vår behandlingsfilosofi: smertereduksjon
  • Fase 2 av vår behandlingsfilosofi: øvelser og rådgivning
  • Fase 3 av vår behandlingsfilosofi: trening og forebygging

Vi ønsker å gi best mulig hjelp med varig resultat. Vi jobber derfor ut ifra en modell hvor vi deler vår behandlingsfilosofi inn i tre ulike faser.

«A job worth doing, is worth doing well».

nakke undersøkelse

Fase 1 av vår behandlingsfilosofi: smertereduksjon

I første, og ofte akutte fase er hovedmålet med behandlingen å redusere smertene. Dette gjøres gjennom at vi benytter en kombinasjon av ulike manuelle behandlingsteknikker. Det er derfor en passiv behandlingsform for pasienten til å begynne med. Lengden av behandlingsforløpet avhenger av diagnosen, og det er som regel noe tettere oppfølging tidlig i forløpet, før man kommer til øvelser man kan jobbe med på egenhånd. Denne fasen innebærer også rådgivning for å kunne bevege seg på riktig måte når man er smertepåvirket, og hvilke grep man skal ta for å påvirke smertene på egenhånd.

Fase 2 av vår behandlingsfilosofi: øvelser og rådgivning

I neste fase, når smertene er redusert, og pasienten kan bevege seg lettere, vil vi se på kroppens funksjon. Da hovedsakelig det påvirkede området, men også kroppen som helhet. Med det mener vi at ledd og muskler i det påvirkede området fungerer smertefritt, og så optimalt som mulig utifra pasientens forutsetninger og fysiske nivå. Ofte handler dette om å analysere hvor pasienten er stiv og svak, for deretter å gi råd og øvelser om hvordan man kan endre dette på egenhånd. Oppgavene pasienten får i hjemmelekser dreier seg om bevegelighet, styrke, holdning og pust. Dette innebærer også rådgivning om hva smerte er og hvordan det påvirker kroppen. Dette avhenger selvsagt av alder, treningserfaring og livsstil.

brystrygg undersøkelse

Fase 3 av vår behandlingsfilosofi: trening og forebygging

I den tredje og siste fasen ønsker vi å forbedre fysiske funksjoner gjennom trening og livsstilendring. Vi vil påvirke deg til å ta tak i din egen helse, og vi vil bistå med treningsprogrammer, individuell oppfølging, personlig trening og veiledning for et sunt og variert kosthold. Det er i den siste fasen du selv kan avgjøre hvor motstandsdyktig du vil bli for fremtidige muskel- og leddplager.

For mange høres kanskje dette veldig omfattende ut, men om man gjør riktig tiltak til rett tid vil man få et godt og langvarig resultat. Vi ser det som vår oppgave å guide pasienten til å aldri få akutte plager igjen, og da er det nyttig å ha en behandlingsplan som gir pasienten god oppfølging over tid.

PT

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille time?

Timebestilling er enkelt å gjøre via vår online booking.

Har du spørsmål du gjerne vil ha svar på, kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også ringe oss på Tlf. 02385 eller sende e-post til post@rygg-rehab.no.

Vi svarer på alle henvendelser innen 24 timer.