Referanser

Her kan du lese om erfaringen og referanser fra noen av våre pasienter.

Referanser fra Vegard L.

Veldig flinke folk. Opplevde firmaet som profesjonelt. Var veldig bra service der. Var ikke noe negativt. Syntes dette var bedre enn noen andre jeg gikk til, for her hjalp de meg mer enn de gjorde på de andre klinikkene jeg har besøkt. Det var virkelig verdt pengene som jeg brukte. Servicen var veldig bra. De fant ut av hva som var galt, og fortale hva jeg måtte gjøre for å fikse det, og han hjalp meg da. Fornøyd kunde.

Referanser fra Henning R.

5 uker med PT fullført. Resultat etter 49 dager med trening (startet trening 14 dager før første PT time): – 10kg kroppsvekt, en rygg som er bedre enn den har vært 7 år.
Den kroniske smerten i ryggen er borte, masse overskudd, humøret er på topp, var 15 år gammel sist jeg hadde samme kondisjon. Tusen hjertelig takk til min fantastisk flinke fysioterapeut og personlige trener Martine Kløvjan på Rygg og Rehab i Sætre. Jeg hadde aldri klart å oppnå slike resultater uten deg. Valget var enkelt. 5 nye uker med PT.

Referanser fra Anne H.

Jeg sliter med typisk «kontornakke» og hodepine, og har jevnlig over en lengre periode fått behandling hos Rygg og Rehab ved Naprapat Haakon Rønning Kvam.  Hele veien har jeg fått veldig god oppfølging, og han er faglig dyktig og et fint menneske. Ingen problem er for små, og jeg har fått riktig og effektfull behandling som har gjort min hverdag mye lettere!

Jeg gir Rygg og Rehab mine sterkeste anbefalinger!

Referanser fra Bjørnar A.

Jeg har hatt gleden av å ha naprapat Haakon Kvam med i støtteapparatet fram mot målet om svart trøye og plassering godt under topp 100, i NXTri Norseman 2015. Ved siden av å trene opp fysisk kapasitet er forebygging og behandling av skader kanskje det viktigste. Haakons kyndighet på forebyggende og behandling av idrettsskader har vært til uvurderlig hjelp gjennom hele treningsperioden fra november 2014 til Gaustadtoppen 1.aug 2015. Jeg kan trygt anbefale Haakon til alle som har utfordringer med idrettsrelaterte skader eller som gjør lurt i forebygge disse før de kommer.

Referanser Norseman Naprapat

Referanser fra John Ivar J.

I slutten av mai 2014 søkte Rygg og Rehab via Røyken og Hurums Avis en person som ønsket å komme i bedre form til Røykenmila 7. september 2014 (les artikkelen her). Jeg syntes dette hørtes ut som et spennende prosjekt og heldigvis valgte de meg. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente, men gledet meg til å komme igang med trening og ikke minst håpet jeg at de kunne hjelpe meg med diverse plager som vondt i kne og rygg.

Etter første møte ble det klart at jeg skulle følges opp med personlig trening av Naprapat og personlig trener Ole-Kristen Jakobsen, mens Naprapat Haakon Rønning Kvam skulle ta seg av behandlingene av kroppen (les artikkelen her). Jeg møtte Ole-Kristen til første treningsøkt 7. juni 2014 og visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Jeg har trent en del tidligere og har vært igjennom de fleste program og øvelser, men jeg kan sjelden huske å ha vært så sliten i kroppen som etter den første økta. Det skulle derimot ikke ta mer enn en uke til den samme følelsen kom over meg igjen og sånn har det vært hver eneste økt jeg har hatt med personlig trener. Jeg mener da at jeg blir sliten er en positiv følelse. Jeg har fått ett treningsopplegg av Ole-Kristen som deler opp uken med fire forskjellige økter. Jeg møter han cirka en gang i uken og vi bytter litt på hvilken treningsdag vi kjører når vi møtes. Disse øktene ser jeg alltid mer frem til enn de jeg trener alene. Det hjelper utrolig mye på ytelse og motivasjon når han står ved siden av. Tidligere har jeg tenkt at de som har personlig trener er de som ikke har motivasjon til å komme seg opp av sofaen på egenhånd, men etter to måneder med Ole-Kristen kan jeg med sikkerhet si at personlig trener passer for absolutt alle. Jeg ville ikke nølt med å ta kontakt med Rygg og Rehab slik at de kan hjelpe til med å sette opp et personlig treningsprogram og ikke minst følge opp treningen på jevnlig basis.

Andre delen av opplegget frem mot Røykenmila har vært behandling hos Naprapat. Jeg har lenge slitt med et vondt kne som gjør at jeg fort kjenner smerter under kneskålen når jeg bøyer benet eller løper (les artikkelen her). I tillegg sliter jeg mye med vond og stiv rygg. Jeg hadde først behandling hos Naprapat Haakon Rønning Kvam i begynnelsen av juni. Som med personlig trener visste jeg ikke helt hva jeg skulle forvente. Jeg ble veldig positivt overrasket da Haakon etter cirka 5 minutter diagnostiserte at jeg hadde noe som het jumpers knee eller hoppekne på godt norsk. Jeg ble også veldig lettet da han sa at det var en plage han kunne hjelpe meg å bli kvitt. Vi ble enige om å fokusere på kneet først da det ga smerter under trening, også kunne vi fokusere på ryggen etterhvert. Nå har jeg hatt 6 behandlinger for kneproblemene og har gått fra og ikke kunne bøye meg ned i knebøy stilling til og nesten ikke kjenne smerter ved denne bevegelsen i det hele tatt. Nå som kneet er bedre har han i tillegg begynt å behandle ryggen min og etter kun to behandlinger kjenner jeg meg mye lettere i ryggen. Selv om det ikke er en avslappende spa-behandling han gir meg, gleder jeg meg til hver time hos naprapat for jeg føler meg alltid utrolig mye bedre i hele kroppen etter hver behandling enten det er kne eller rygg han behandler. Både Haakon og Ole-Kristen har i tillegg fokusert mye på at jeg skal tøye og stretche mye. Dette er kanskje ikke det morsomste man gjør, men kun 7-8 minutter om dagen har ført til at jeg nå kan ta hendene i bakken når jeg tøyer i motsetning til før hvor jeg rakk midt på leggen.

Jeg vil på det sterkeste anbefale alle som enten sliter med treningsmotivasjon eller leddsmerter å ta kontakt med Rygg og Rehab.

Referanser fra RHA

Foto: Svein Ove Isaksen

Referanser fra Victoria K.

Jeg er profesjonell sandvolleyballspiller. Jeg trener opp til to ganger pr. dag, seks dager i uken. Jeg har ca. 200 reisedøgn i året og reiser verden rundt på turneringer. I ca. to år har jeg vært jevnlig til behandling hos Rygg og Rehab. Det er alltid godt å komme hjem fra en lang reise og vite at jeg kan få behandling av flere dyktige naprapater. De har hjulpet meg med belastningsskader og små skader gjennom oppkjøring til sesong og i sesongen. I tillegg til behandling, har jeg fått øvelser for å trene bort skader jeg har hatt. Rygg og Rehab stiller alltid opp og ofte på kort varsel. De har hjulpet meg mye i min satsing på sandvolleyball og jeg kommer til å benytte meg av de i årene som kommer.

Referanser fra Trude J.

Jeg hadde akutte invalidiserende smerter i ryggen da jeg ringte Rygg og Rehab. Fikk time med en gang og følte meg utrolig godt ivaretatt. Ble grundig undersøkt og fikk behandling og noen hjemmeøvelser. Jeg er veldig fornøyd med behandling og oppfølging, spesielt da jeg første timen kom inn på krykker, og etter tre oppfølgingstimer kunne legge vekk krykkene allerede uken etter jeg var der første gang. Jeg fikk også hjemmebesøk av en fysioterapeut i deres nettverk som hjalp meg å bruke ryggen på riktig måte, og det har gjort hverdagen mye enklere selvom det ikke er noen «kvikk-fix».

  • På denne siden kan du lese mer om vår akuttvakt.

Referanser fra Maria S.

I desember 2015 var jeg i en akeulykke med datteren min og skadet skulderen. Jeg var først til fastlegen etter skaden, de fant ikke noe galt men jeg hadde likevel veldig vondt, og det var vondt å ligge på skulderen om nettene samt å løfte armen. Det var også vondt å løfte datteren min i ulike posisjoner, og smertene i skulderen ville ikke gi seg av seg selv eller med smertestillende jeg fikk av legen. Jeg søkte litt rundt på nettet, og fant frem til en naprapatklinikk på Fornebu. Naprapat Haakon Rønning Kvam ved Rygg og Rehab Fornebu undersøkte nakke- og skulderpartiet veldig grundig og konstaterte at det kun var en strekk i et ligament over kragebenet, og det var heldigvis ikke røket.

Jeg har gått til behandling 6 ganger over halvannen måned og skulderen er mye bedre og den har kommet seg raskt etter hver behandling. Han gnugget på toppen av skulderen min for å påvirke ligamentet og i tillegg knekte han opp litt i leddene, og brukte mye tid på å massere opp nakke, mellom skulderbladene og skulderen ettersom jeg var veldig stiv der også fordi jeg gikk med smertene i noen uker før jeg oppsøkte naprapatbehandling. Jeg er utrolig fornøyd med behandlingen og timene på rygg og rehab. Jeg vil absolutt fortsette og gå dit, og anbefaler det videre til alle som har problemer med muskler og ledd, selvom det ikke er noen strukturell skade med i bildet.

Referanser fra Camilla A.

Som aktiv sprangrytter i mange år har jeg gått jevnlig til Haakon som har hjulpet meg med å holde kroppen min vedlike. Jeg har slitt mye med hode- og nakkesmerter etter mange fall fra hest. Han er veldig dyktig samtidig som han hele tiden forklarer hva som er galt, hva jeg bør gjøre for å fikse det og hvordan jeg selv kan vedlikeholde det med enkle øvelser hjemme. Det er veldig viktig for meg at kroppen fungerer godt som rytter både fordi det er stor påkjenning på ryggen og fordi jeg overfører eventuelle skjevheter til hesten.

Det siste året har jeg gått gravid med kraftig bekkenkløsning og Haakon har også hjulpet meg masse med dette både for å klare meg gjennom graviditeten og for å fortere komme tilbake etter graviditet. Jeg tror jevnlig behandlig både før og etter graviditeten har gjort at kroppen min raskere har kommet tilbake til seg selv. Anbefaler alle å ta en sjekk av kroppen både hvis man kjenner smerter og for å forebrygge større skader. Jeg kan skrive under på at dagene mine virkelig er lettere fordi jeg har gått til Rygg og Rehab. Tipp topp begge tomler opp!

Referanser fra Janne H.K.

Jeg har spilt sandvolleyball i verdensserien siden 2007 og har fra 2014 gått jevnlig til behandling hos Haakon i Rygg og Rehab. Jeg er svært takknemlig for all hjelp jeg får. Som toppidrettsutøver er det utrolig viktig at kroppen fungerer så godt som mulig hele veien. Haakon hos Rygg og Rehab hjelper meg med akkurat dette. Sandvolleyball gir en voldsom belastning på rygg og skulder. Jeg får løst opp i stive muskler og ledd jevnlig noe jeg ikke klarer på egenhånd. Jeg kombinerer sandvolleyballsatsingen med 50 % jobb. Der sitter jeg mye foran dataen. Jeg opplever at denne jobbingen er vel så mye med på å gjøre nakke/rygg og skuldre stiv og vond. Jeg vil anbefale alle å jevnlig behandle kroppen. Da vil man spare seg for langvarige vondter. Haakon er ekspert på dette området. Ta turen og kjenn forskjellen selv!

Referanser fra Marit B.

Jeg våknet en morgen, og var så svimmel at jeg nesten ikke klarte å komme meg ut av senga. Dette kom helt plutselig, uten forvarsel, og jeg ble naturlig nok veldig bekymret.

Etter en tur til fastlegen ble det konstatert krystallsyken, og jeg ble sendt hjem med beskjed om at det egentlig ikke fantes noe medisin mot dette. Fikk anbefalt noen fysiske øvelser jeg kunne gjøre selv, men med min grad av svimmelhet var det helt utelukket. Jeg klarte ikke engang å sitte oppreist i sofaen for egen maskin, så det å mestre fysiske øvelser var helt utelukket.

Etter litt reseach på nettet rundt tilstanden fant vi ut at behandling hos naprapat kunne være et alternativ. Jeg ringte, passelig desperat, til Haakon Kvam i Rygg og Rehab og forklarte problemet. Allerede neste formiddag fikk jeg time hos hans i Heggedal, og med god hjelp kom jeg meg inn på kontoret hans.

En grundig undersøkelse bekreftet legens konklusjon, og de gikk umiddelbart i gang med behandlingen. Noen utrolig enkle fysiske øvelser, godt støttet av terapeuten, gjorde at behandlingen opplevdes som trygg, enkel og fullstendig smertefrie. 45 minutter etter at jeg sjanglet inn på kontoret som en full sjømann, tok jeg nå piruett på golvet hans…det var helt utrolig!!! Det var som om han hadde trykket på en knapp, og jeg var helt fin igjen! Neste dag var jeg tilbake på jobb igjen, og siden har jeg ikke kjent snev av svimmelhet.

Jeg anbefaler alle som opplever svimmelhet / krystallsyken om å få seg en time hos Rygg og Rehab, for dette var en utrolig enkel løsning på et enormt stort problem.

Referanser fra Hanne G.

Jeg begynte å gå til naprapat fordi jeg i noen år har slitt med smerter i knærne, hovedsaklig ved løpetrening, men også i det dagligdagse, som for eksempel ved trappegåing. Det var plagsomt og ødela mye av løpegleden for meg. Jeg hadde prøvd det meste for å bli bedre, fra osteopati til fysioterapi, men smertene i knærne kom alltid tilbake. Så var det noen som foreslo at jeg skulle gå til naprapat. Det var første gang jeg hørte ordet og jeg var ganske skeptisk, men tenkte at det uansett ikke kunne gjøre ting verre.

Naprapat Haakon Kvam tok kneplagene mine svært seriøst og lovte allerede første time at han skulle gjøre knærne mine bedre. Han tok seg i tillegg god tid til å forklare meg alt han gjorde og hvordan smertene i knærne var relatert til resten av kroppen. Etter kun to behandlinger merket jeg stor fremgang. Jeg fikk massasje på smertepunkter og trykkbølgebehandling hos Haakon, samt diverse styrke- og strekkeøvelser til å gjøre hjemme, og etter totalt fem behandlinger kan jeg si at smertene i knærne har forsvunnet helt. Jeg er fortsatt forsiktig ved løping og passer på å forebygge tilbakefall ved tøying og styrketrening, men det er en drøm å kunne ta seg en joggetur eller gå opp en trapp uten å måtte grue seg til den konstante smerten i knærne.

Jeg har allerede anbefalt Naprapat Haakon Rønning Kvam til folk jeg kjenner som sliter med både lignende og andre ledd- og muskelplager og vil ikke nøle med å anbefale han til alle som tror de har prøvd det meste og ikke blir kvitt smertene.