Nakkesmerte

Har du spørsmål om Nakkesmerte?

Marthe Groven Osteopat

Marthe Groven

Osteopat, MNOF
mob/SMS: 975 87 348
marthe@rygg-rehab.no

På denne siden om nakkesmerte, tar vi opp følgende:

  • Typiske symptomer på nakkesmerte
  • Hva er årsaken til nakkesmerter?
  • Hva er kink i nakken?
  • Informasjonsvideo om nakkesmerte

På denne siden finner du øvelser for nakken.

Typiske symptomer på nakkesmerte

Med nakkesmerter mener man smerter i nakkeregionen, det vil si øvre del av rygg, oppover mot hodet og utover mot skuldrene. Nakkesmerter kan deles inn i lokal smerte, og smerte med utstråling enten opp mot hodet eller ut i skulder og arm. Nakkesmerte forekommer hos 30-50% av den voksne befolkningen i løpet av et år. Det er flest kvinner som søker for nakkesmerter, og det er en økende hyppighet med alderen. Dette gjelder spesielt langvarige plager. Akutt smerte i nakken er hyppigst hos unge voksne, og tilbakevendende perioder med smerter er vanligst helt fra 20-års alderen.

Smerte og stivhet i nakken er svært vanlig, men ofte kan årsaken være uklar. Smertene kan stråle fra nakken til naboområder som hode, skulder og arm. Mekaniske belastninger og spenningstilstander i muskler og ledd er vanlige årsaker. I halvparten av tillfellene med spenningshodepine og migrene er nakken involvert.

nakke behandling massasje

Hva er årsaken til nakkesmerter?

Vanlige årsaker til smerte i nakken er stramme og ømme nakkemuskler som ofte skyldes arbeidsbelastning, stress og dårlig pustevaner, dårlig holdning, psykososial belastning, forstyrret søvn eller synsproblemer. Andre tilstander som kan gi smerter i nakken er nedsatt bevegelighet i en, eller flere nakkevirvler, skiveprolaps, forkalkninger i nakken, nakkesleng (whiplash) eller fibromyalgi. Noe mer sjeldnere tilstander i nakken kan være leddgikt, Mb. Bechtrews og reumatiske lidelser.

Behandling nakke kiropraktor

Hva er kink i nakken?

Akutte nakkesmerter, også kalt kink i nakken, kan forsvinne uten behandling etter 2-6 uker, men i mange tilfeller kan behandling hos naprapat eller fysioterapeut hjelpe deg og bli bedre på kortere tid. Manuell behandling er absolutt å anbefale ved nakkesmerter, og vi kan hjelpe deg med å stille korrekt diagnose, og bli kvitt plagene. Vi arbeider med en kombinasjon av ulike teknikker som massasje, pressur av triggerpunkter, tøying av muskler og ledd, justering av ledd samt treningsøvelser og rådgivning.

  • På denne siden kan du bestille akuttime om du har fått kink i nakken.
  • På denne siden kan du lese mer om kink i nakken, og se tre enkle øvelser som hjelper.

Informasjonsvideo om nakkesmerte

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille time?

Timebestilling er enkelt å gjøre via vår online booking.

Har du spørsmål du gjerne vil ha svar på, kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også ringe oss på Tlf. 02385 eller sende e-post til post@rygg-rehab.no.

Vi svarer på alle henvendelser innen 24 timer.