Albuesmerte

På denne siden om albuesmerte, tar vi opp følgende:

  • Typiske problemstillinger i albuen
  • Hva er årsaken til albuesmerte?
  • Hvordan behandler vi albuesmerte?
  • Informasjonsvideo om trykkbølgebehandling av albue

På denne siden finner du forebyggende øvelser for albue og hånd.

Typiske problemstillinger i albuen

Smerter i underarm og albue er et problem mange får oppleve i løpet av livet. To vanlige tilstander i underarm og albue, er det som på folkemunne kalles tennisalbue (musearm) og golfalbue. Tennisalbue setter seg på utsiden av albuen, og kalles på fagspråket for lateral epicondylitt. Golfalbue setter seg på innsiden av albuen, og kalles på fagspråket for medial epicondylitt. Dette er tilstander som sjeldent forårsakes kun av de to idrettene, men i større grad av repetetive bevegelser som for eksempel lange dager på kontoret, snekring, maling og hagearbeid.

Om man har problemer med at albuen låser seg i visse vinkler, så kan man ha diagnosen loose body, eller på norsk fritt benlegeme. Om man opplever ømhet på albuespissen, så kan det være en friksjonsutløst slimposebetennelse som på fagspråket heter olecranonbursitt. Noen kaller dette for studentalbue, da man sitter med albuene på bordet når man sitter og leser. De to sistnevnte diagnosene er ikke så vanlige, og vi ser de kun noen få ganger i året på klinikken.

Albuesmerte

Hva er årsaken til albuesmerte?

Symptomene kommer fra en betennelsesprosess, eller irritasjon ved musklenes utspring på innsiden eller utsiden av albuen. Dette er som oftest godartede tilstander, om ikke traume foreligger. Den vanligste årsaken er overbelastning. Smertene kan ofte vedvare i mange måneder, ettersom overbelastningen påvirker muskelens sene og senefeste hvor det er dårligere sirkulasjon, og kroppens evne til å lege området er dårligere enn om problemet satt i muskulaturen hvor det er mye bedre sirkulasjon.

Hvordan behandler vi albuesmerte?

Ettersom albuesmerte ofte kan overgå i en langvarig eller kronisk tilstand, er det fornuftig å ta kontakt med oss for å få undersøkt og behandlet tilstanden. Vi har flere verktøy for å hjelpe pasienter med denne type smerter. Ofte benyttes trykkbølgebehandling kombinert med daglige øvelser i etterkant av behandlingen. Vi benytter også tverre friksjoner (senemassasje), nålebehandling og manipulasjon (justering av de ulike leddene i albuen). Det er også viktig å ta tak i årsaken bak, som ofte bunner i statisk arbeidsstilling over lengre tid. Kombinert med behandlingen har vi også god erfaring med bruk av kinesiotape, som ligger på mellom behandlingene.

Informasjonsvideo om trykkbølgebehandling av albue

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille time?

Timebestilling er enkelt å gjøre via vår online booking.

Bestill time på nett

Har du spørsmål du gjerne vil ha svar på, kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også ringe oss på Tlf. 02385 eller sende e-post til post@rygg-rehab.no.

Vi svarer på alle henvendelser innen 24 timer.