Trykkbølgebehandling

Har du spørsmål om Trykkbølgebehandling?

Naprapat Kenneth Andersen

Kenneth Andersen

Naprapat, MNNF
mob/SMS: 948 49 618
kenneth@rygg-rehab.no

På denne siden om trykkbølgebehandling, tar vi opp følgende:

 • Hva koster en trykkbølgebehandling?
 • Hva er trykkbølgebehandling?
 • Hvilke diagnoser brukes trykkbølge mot?
 • Hvordan virker trykkbølgebehandlingen?
 • Informasjonsvideo om trykkbølge

Vi tilbyr trykkbølge ved følgende klinikker:

Hva koster en trykkbølgebehandling?

Trykkbølgebehandling ved våre klinikker koster 720,-, og behandlingen varer i 30 minutter. Terapeuten og pasienten blir enige om hvilket problemområde det skal jobbes med før behandlingen startes, slik at man får den behandlingen man ønsker. Vi kombinerer ofte trykkbølgebehandling med flere teknikker for området som er vondt. Vi bruker vanligvis 30 minutter per behandling, men i visse tilfeller trenger vi litt lenger tid. Vi tar ikke noe ekstra betalt for det, og vi tar heller ikke noe ekstra betalt første besøk selvom vi bruker lenger tid. Trykkbølgebehandling ved våre klinikker utføres av terapeuter som er autorisert helsepersonell. Behandlingen er således fritatt for krav om mva.

Hva er trykkbølgebehandling?

Senebetennelse i armer og bein? Da kan denne behandlingsformen hjelpe deg. Den kalles også for sjokkbølgebehandling, ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) eller bare shock wave. Trykkbølgebehandling benyttes mot senebetennelse, eller rettere sagt senelidelser (tendinopatier). Dette er smerte og irritasjon rundt muskelens sene, og senens innfestning til skjelettet (periostet). Trykkluft går gjennom en pistol som gir 2000 slag i løpet av fem minutter. Dette rettes kun mot det aktuelle området, som vi er nøye med å avgrense.

Behandlingsteknikker trykkbølgebehandling

Hvilke diagnoser brukes trykkbølge mot?

 • Tennisalbue (musearm eller lateral epicondylitt)
 • Golfalbue (medial epicondylitt)
 • Smerte på fremsiden av skulderen (innklemming / impingement)
 • Hofteplager (trochanteritt)
 • Løperkne (runners knee)
 • Hopperkne (jumpers knee)
 • Beinhinnebetennelse (medial periostitt)
 • Akillessmerter (achillestendinitt)
 • Smerte under foten (plantarfascitt eller hælspore)

På denne siden kan du lese mer om våre behandlingsteknikker.

Hvordan virker trykkbølgebehandlingen?

Virkningsmekanismen er å bryte ned smerteområdet, som i visse tilfeller kan ha små blodårer, med tilhørende nerver, som kan ha vokst inn i det skadede senevevet (neovaskularisering). Det er disse nervene som skaper smertene, og med trykkbølge så skaper man en akutt reaksjon som får dette til å løsne. Kroppen starter deretter en naturlig helingsprosess i behandlingsperioden på 5 uker. Behandlingen er godt vitenskapelig dokumentert i kombinasjon med eksentrisk trening. Vi benytter utstyr fra EMS Swiss DolorClast ved klinikkene våre i Heggedal og i Røyken. Dette er det samme utstyret som er brukt i de større studiene på trykkbølge og senebetennelser.

Trykkbølgebehandling behandlingsteknikker

Det er vanlig at man gir fem behandlinger med en uke mellom hver behandling. I tillegg til trykkbølge er det avgjørende å jobbe på egenhånd med et spesifikt treningsprogram i tolv uker, hvor eksentrisk trening og belastning av den aktuelle senen står i fokus. Fordelen er at man unngår bruk av smertestillende og betennelsesdempende medisiner, og eventuelt kortisoninjeksjon eller kirurgisk inngrep.

 • På denne siden kan du lese mer om trykkbølge, og se enkle øvelser for diagnosene og problemområdene hvor vi typisk benytter denne teknikken.

Informasjonsvideo om trykkbølgebehandling

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille time?

Timebestilling er enkelt å gjøre via vår online booking.

Har du spørsmål du gjerne vil ha svar på, kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også ringe oss på Tlf. 02385 eller sende e-post til post@rygg-rehab.no.

Vi svarer på alle henvendelser innen 24 timer.