Skuldersmerte

Har du spørsmål om Skuldersmerte?

Naprapat Jørn Hogseth

Jørn Hogseth

Naprapat, MNNF
mob/SMS: 959 93 122
jorn@rygg-rehab.no

På denne siden om skuldersmerte, tar vi opp følgende:

  • Hva er årsaken til skuldersmerte?
  • Typiske problemstillinger som skaper skuldersmerter
  • Hvordan behandler vi skuldersmerte?
  • Informasjonsvideo om skuldersmerter

På denne siden finner du forebyggende øvelser for skulder.

Hva er årsaken til skuldersmerte?

Har du plager med smerte i skulderen, utstrålende smerte mellom skulderbladene, rundt overarmen eller helt ned i fingrene? Hos oss kan du få hjelp med dette. Gjennom en grundig sykehistorie og undersøkelse ved klinikken avdekker vi hvor smertene kommer fra. Det er ikke alltid slik at årsaken og smertene sitter på samme sted, og det er viktig å behandle årsaken for å få bukt med smertene. Det kan ha sammenheng med dårlig holdning, svak muskulatur og bygger seg ofte opp etter langvarig periode med stress og høye skuldre. Nakken er som regel involvert i de fleste tilfeller med skuldersmerter.

Behandling nakke og skulder osteopat

Typiske problemstillinger som skaper skuldersmerter

Etter undersøkelsen kan vi mistenke tilstander som muskulære plager, frossen skulder, irritasjon i leddkapsel eller slimpose, senebetennelse også kalt tendinopatier rundt skulder, skulderbue og skulderblad. Det kan også være innklemming av sener lokalt i skulderen, eller utstrålende smerte fra nakken. Ut i fra hvor vi bedømmer smertene kommer fra, legger vi opp en behandling for å korrigere årsaken til symptomene.

Det er viktig å skille på om det er en struktur som er årsaken til problemet, eller om det handler mer om funksjonen i skulderleddet. Det vi ser mest av er funksjonelle plager som har bygd seg opp over tid. Dette henger ofte sammen med inaktivitet og mangel på styrke eller bevegelighet rundt skulderbladet.

skulder behandling justering

Hvordan behandler vi skuldersmerter?

Behandling av skulder gjør vi i de fleste tilfelle med teknikkene massasje, pressur av triggerpunkter i muskulaturen, tverre friksjoner av sener og senefester, trykkbølgebehandling og nålebehandling. Det er ikke alltid vi benytter alle disse teknikkene, men vi velger ut en kombinasjon som er tilpasset hver enkelt tilstand. Rehabilitering er også viktig for å få bukt med skuldersmerter over tid, men i første rekke starter man som oftest med behandling for å dempe smertene. Bakenforliggende årsaker må selvsagt også granskes, og i mange tilfeller oppstår smerter i skulderen som følge av dårlig kroppsholdning, ensformig ergonomi på jobb og overbelastning.

Informasjonsvideo om skuldersmerter

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille time?

Timebestilling er enkelt å gjøre via vår online booking.

Har du spørsmål du gjerne vil ha svar på, kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også ringe oss på Tlf. 02385 eller sende e-post til post@rygg-rehab.no.

Vi svarer på alle henvendelser innen 24 timer.