Osteopatiens historie

Har du spørsmål om Osteopatiens historie?

Marthe Groven Osteopat

Marthe Groven

Osteopat, MNOF
mob/SMS: 975 87 348
marthe@rygg-rehab.no

På denne siden om osteopatiens historie, tar vi opp følgende:

  • Osteopatiens historie
  • Osteopati i Norge
  • Norsk Osteopatforbund

Osteopatiens historie

Osteopatiens grunnlegger var den amerikanske legen Andrew Taylor Still. I 1874 utviklet han en behandlingsform som tok utgangspunkt i kroppens detaljerte anatomi, biomekanikk, samt forholdene mellom sirkulasjon og drenering. Han resonnerte seg frem til at avvik i systemenes normale funksjon, førte til en redusert helsetilstand. I Kirksville, USA i 1892 åpnet han den første utdannelsesinstitusjonen for osteopati.

Osteopati er en meget anerkjent behandlingsform på verdensbasis, og klassifiseres under primærhelsetjenesten i USA, England, New Zealand, Island, Finland og Frankrike. I fremtiden håper vi at yrket får autorisasjon også i Norge.

  • På denne siden kan du lese mer om osteopati.

Osteopati i Norge

Den første osteopatiutdannelsen ble etablert i 1993 og var en deltidsutdannelse over fem år. Interessen rundt profesjonen vokste seg større med årene og i 2008 startet heltidsutdanningen ved Nordisk Akademi for osteopati. I dag er det Høyskolen Kristiania i Oslo som tilbyr utdanningen som går over 4 år. Studentene jobber med pasientbehandling ved en skoleklinikk parallellt med undervisningen. I dag er det i overkant av 300 osteopater fordelt rundt om i Norge.

Osteopatiens historie

Norsk Osteopatforbund

Norsk Osteopatforbund kvalitetssikrer sine medlemmer gjennom en fireårig NOKUT akkreditert utdannelse ved Høyskolen Kristiania, hvilket gir tittelen Osteopat D.O (diplomert osteopat). På lik linje med Norges Naprapatforbund, så har Osteopatforbundet jobbet aktivt i mange år med å få osteopati godkjent og autorisert i Norge. Mot slutten av 2020 ble det bestemt at naprapater og osteopater skal få offentlig godkjenning / autorisasjon. Dette ble lovbestemt i 2021, og osteopatene er nå offentlig autorisert helsepersonell. De opererer under samme lovverk som fysioterapeuter og kiropraktorer med beskyttet yrkestittel og er knyttet opp mot NPE (Norsk pasientskadeerstatning).

Alle våre osteopater har fullført utdannelsen, og er medlem og forsikret gjennom Norsk Osteopatforbund. Det er et kvalitetsstempel som gir deg som pasient trygghet i valg av behandling og behandler.

Norsk Osteopatforbund

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille time?

Timebestilling er enkelt å gjøre via vår online booking.

Har du spørsmål du gjerne vil ha svar på, kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også ringe oss på Tlf. 02385 eller sende e-post til post@rygg-rehab.no.

Vi svarer på alle henvendelser innen 24 timer.