Bedriftsavtale

Har du spørsmål om Bedriftsavtale?

Naprapat Haakon Rønning Kvam

Haakon Rønning Kvam

Naprapat, MNNF
mob/SMS: 954 02 376
haakon@rygg-rehab.no

På denne siden om bedriftsavtale, tar vi opp følgende:

 • Behandling på jobben
 • Behandling på klinikk
 • Eksempler på våre bedriftsavtaler
 • Spar penger med en bedriftsavtale
 • Fakta om sykefravær
 • Video med enkle tips til forbedring av ergonomien på kontoret

Bedriftsavtale med Rygg og Rehab kan være en smart investering for bedriften. Hva skjer når en ansatt ikke er på jobb? Hva om det blir en langvarig sykemelding? Sykefravær relatert til muskel- og leddplager er det som topper listen i de fleste bransjer, og det er det vi jobber for å redusere gjennom våre firmaavtaler.

Vi tilbyr ulike typer bedriftsavtale

Behandling på jobben

Ønsker du behandling i bedriftens egne lokaler, så kommer vi gjerne på besøk. Vi har alt av utstyr, og tar med oss håndkler og transportabel behandlingsbenk. De ansatte kan selv velge tidspunkt for behandling innenfor tidsrommet vi er tilgjengelig, slik at dette passer inn i hverdagen til den enkelte. Med en slik ordning spares bedriften for tapt arbeidstid, da det ikke er noen reisevei til og fra behandlingssted for den ansatte. Det vanligste er 20 minutter forebyggende bedriftsmassasje på nakke og skuldre, men vi tilbyr også lengre behandlinger om dette er ønskelig. Når vi gjør behandlinger i bedriftens egne lokaler, så blir ikke de ansatte fordelsbeskattet av tilbudet.

Behandling på bedrift kiropraktor

Behandling på klinikk

Firmaavtale hos oss er et populært tilbud til de ansatte. Det er normalt å dekke 12 behandlinger i året som de ansatte kan benytte seg av ved behov. Antallet behandlinger kan selvsagt justeres etter budsjett og behov. De fleste firmaavtalene vi har i dag er av denne typen. Om det egner seg med en fast behandlingsdag i uken for de ansatte, så kan visse tidsrom ved våre klinikker forbeholdes firmaavtalen, og de ansatte får prioritert time ved klinikken. Det mest normale er at de booker time selv ved behov, så holder vi orden på løpende fakturering og at ikke antall timer per år overstiges.

Vi tilbyr firmaavtale på klinikk ved følgende klinikker:

Eksempler på våre bedriftsavtaler

 • Regnskapsbedrift med 23 ansatte får bedriftsmassasje hver mandag hele året, med unntak av juni og juli. Alle ansatte får 20 minutter forebyggende massasje på nakke og skuldre. Sykefravær relatert til muskler og ledd er redusert betraktelig.
 • Frisørsalong med 7 ansatte får 10 behandlinger i året ved en av våre klinikker. Lange dager med mange kunder etter hverandre skaper ofte plager i nakke og skuldre. De ansatte er svært fornøyde med ordningen, og hverdagene blir enklere for salongen da alle er på jobb. Er én borte blir det kaos i listene, da kundene må fordeles på de som er på jobb.
 • Industribedrift med 15 ansatte får pauseøvelser gjennomgått i fellesskap et kvarter før lunsj en dag i uken. Dette er med på å bygge en kultur hvor alle gutta tar helsa på alvor og gjør litt tøy og bøy på kroppen hver dag. Utover dette har de helseforsikring som dekker 24 behandlinger pr år på klinikken nærmest der de bor.
 • Håndverkerbedrift med 3 ansatte har fri behandling på klinikken. I snitt benytter de seg av 15 behandlinger pr år, og dette bidrar til at kroppen fungerer i en fysisk krevende hverdag.
 • Advokatbyrå med 5 ansatte får 12 behandlinger pr år ved en av våre klinikker. Et veldig populært tilbud for de ansatte, hvor vi også har laget et treningsprogram de gjør i fellesskap på kontoret hver fredag.
 • Eiendomsbedrift med 30 ansatte har 10 behandlinger på klinikk pr år. Sykefraværet relatert til muskler og ledd er redusert betraktelig. Ikke alle ansatte benytter seg av avtalen, og vi fakturerer kun for timer som er brukt. Dette er for øvrig gjennomgående i alle våre firmaavtaler på klinikk.
 • Regnskapsbedrift med 4 ansatte får behandlinger i sine egne lokaler to ganger i måneden i 1. og 2. kvartal hvor det er travle tider med mye stress og tidsfrister. I 3. og 4. kvartal har de besøk av oss en gang i måneden ettersom det er litt roligere. Totalt 18 behandlinger pr ansatt i året, og avtalen er skattefritt ettersom det er et tilbud til alle ansatte som utføres i bedriftens lokaler.

Spar penger med en bedriftsavtale

Vi skaper friskere bedrifter. Oppnå mer med mindre sykefravær, og friskere ansatte. Har du segmentert ut hvor stor del av sykemeldingene som er knyttet til muskel- og skjelettplager? Ønsker du å jobbe målrettet mot å redusere dette fraværet og på denne måten spare bedriften for store kostnader?

Vi jobber med over 160 bedrifter hvor dette bearbeides på en strukturert måte. Vi tar vare på de ansatte med behandling ute på bedriften eller ved våre klinikker, og kan også bistå med arbeidsplassvurdering og veiledning for å holde staben frisk og rask. De ansatte vil føle seg ivaretatt, arbeidsmiljøet blir bedre og sykefraværet går ned. Avtalen tilpasses hver enkelt bedrift etter ønsker og behov. Man kan kombinere dette med behandling til alle ansatte, eller til de som ønsker å benytte seg av eventuell forsikring ved skade. Helseforsikring kan kun benyttes ved våre klinikker og ikke ute på bedrift.

Bedriftsavtale BackApp Naprapat

Vi kan også arrangere gruppetrening for de ansatte med en av våre personlige trenere.

Om de ansatte ønsker å lære mer om hvordan plager kan forebygges så kan vi holde forelesninger / workshops innen ergonomi. Her kan vi se på alt fra ergonomiske prinsipper til arbeidsstillinger, løfteteknikk og hvordan dette er i relasjon til slitasjeskader.

Sykefravær er dyrt for samfunnet og for arbeidsgiver. Bedriftsavtale hvor det gis forebyggende behandling til ansatte har vært fradragsberettiget siden 2003. Vår fokus ligger på å finne årsaken til smerten i tillegg til å presentere forebyggende tiltak. Om du ønsker å gjøre noe med sykefraværsstatistikken over tid burde du ta kontakt med oss.

Fakta om sykefravær

 • Muskel- og skjelettplager er den største årsaken til sykefravær i arbeidslivet
 • I Norge har 40% av sykemeldinger en diagnose relatert til muskel- og leddplager
 • Egenmeldinger er ofte brukt ved muskel- og leddplager
 • 20% av norske arbeidstakere rapporterer om alvorlige muskel- og leddplager
 • 33% av uføretrygd har årsak i muskel- og skjelettsykdommer

Fakta om sykefravær er hentet fra Arbeidstilsynet.

Her er noen enkle tips til forbedring av ergonomien på kontoret

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille time?

Timebestilling er enkelt å gjøre via vår online booking.

Har du spørsmål du gjerne vil ha svar på, kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også ringe oss på Tlf. 02385 eller sende e-post til post@rygg-rehab.no.

Vi svarer på alle henvendelser innen 24 timer.