Kroppsdel: Albue / Hånd

Tøyeøvelse for håndledd «klokka»

Tøyeøvelse for håndledd klokka

Smerter eller stivhet i albuen eller håndleddet?  Veiledning Finn noe som har mykt underlag som en stol eller en seng. Begynn med rake armer og fingrene pekene fremover. Legg vekselvis press mot håndflaten og håndryggen. Visualiser at du har en klokke foran deg og jobb i de ulike vinklene. Repeter øvelsen i 3 runder. På… Les mer »

Styrkeøvelse for underarm med hantel

Styrkeøvelse for underarm med hantel

Stivhet eller smerte i albue eller underarm? Veiledning Pass på å holde armen rak gjennom hele øvelsen. Beveg kun håndleddet opp, og hold håndleddet i samme posisjon fra topp til bunn når du roterer både utover og innover.  På denne siden kan du lese mer om plager i albue og hånd. PS. Det er alltid… Les mer »

Tøyeøvelse for underarm «gitar»

Tøyeøvelse for underarm gitar

Smerter i albuen eller i underarmen? Tennisalbue eller golfalbue? Veiledning Legg underarmen inn i hånden som halsen på en gitar. Finn et ømt punkt gjennom og kjenne opp og ned med fingrene. Legg på et stabilt trykk og hold mens du gjør øvelsen. Roter hånden rundt i store bevegelser i 20 sekunder. Er smertene på… Les mer »

Tøyeøvelse for tennisalbue med bindevevsteknikk

Tøyeøvelse for tennisalbue med bindevevsteknikk

Smerter eller stivhet i albue eller underarm? Veiledning Ta grep med fingrene rundt huden der du har vondt. Begynn med bøyd albue, og strekk deretter ut armen mens du holder grepet om huden. Du kan fint jobbe i litt ulike vinkler. Repeter bevegelsen 10 ganger. Etterpå kan du se at huden blir rød, og sirkulasjonen… Les mer »

Styrkeøvelse for hånd med tennisball

Styrkeøvelse for hånd med tennisball

Smerte eller svakhet i fingrene? Har du noen skader i håndledd eller fingre? Veiledning Hold grepet i 3 sekunder, og hvil i 5 sekunder. Gjenta øvelsen 10 ganger. På denne siden kan du lese mer om smerte i albue og hånd. PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å… Les mer »

Styrkeøvelse for fingre med golfkølle

Styrkeøvelse for fingre med golfkølle

Smerter eller stivhet i fingre eller håndledd? Veiledning La tommelen være fri, og benytt kun fingrene til å bevege golfkøllen oppover og nedover. Øvelsen kan være tung til å begynne med, så gjør kun en repetisjon opp og ned. På denne siden kan du lese mer om plager i albue og hånd. PS. Det er alltid… Les mer »

Styrkeøvelse for hånd med powerball

Styrkeøvelse for albue og hånd med powerball

Smerter eller stivhet i håndleddet? Gjør det vondt når du vrir knyttneven rundt? Er det vondt i ulike vinkler? Veiledning Trekk ut snoren og finn rytmen til magneten. Klirrer den i kantene vil den stoppe, så forsøk og finne rytmen gjennom og gjøre store sirkelbevegelser. Tren maks i 20 sekunder av gangen til å begynne… Les mer »

Styrkeøvelse for golfalbue

Styrkeøvelse for golfalbue, trener musklene på innsiden av underarmen, og rehabiliterer medial epicondylitt. Problemstilling Sliter du med smerter på innsiden av albuen som følge av overbelastning? Dette er et typisk problemområde om man griper for hardt, og bruker armene i feil posisjoner over lengre tid. Dette er typisk for håndverkere som jobber mye fysisk, eller… Les mer »

Styrkeøvelse for fingre

Styrkeøvelse for fingre, trener opp musklene i hånd og mellom fingrene. Problemstilling Har du smerter i hånd eller fingre, ønsker å forebygge skader, og samtidig forbedre styrken i fingrene dine? Da kan denne øvelsen hjelpe deg. Øvelsen passer fint for de som sliter med leddgikt, reumatisme såvel som de som jobber på kontor, eller har fått en… Les mer »

Tøyeøvelse for tennisalbue

Tøyeøvelse for tennisalbue, tøyer ut musklene på utsiden av underarmen, og forebygger tennisalbue eller muserarm som det også kalles. På fagspråket heter det lateral epicondylitt. Problemstilling Bruker du armene mye i hverdagen, føler du deg stiv i underarmene, eller har du vondt i albuen? Denne øvelsen er god for å strekke ut musklene på utsiden av… Les mer »

Tøyeøvelse for golfalbue

Tøyeøvelse for golfalbue, tøyer ut musklene på innsiden av undearmen. Det vil forebygge smerte på innsiden av albuen, også kalt golfalbue eller medial epicondylitt. Problemstilling Bruker du armene mye i hverdagen, føler du deg stiv i underarmene, eller har du vondt i albuen? Denne øvelsen er god for å strekke ut musklene på innsiden av underarmen,… Les mer »

Styrkeøvelse for tennisalbue

Styrkeøvelse for tennisalbue (musearm), og rehabilitering av lateral epicondylitt. Problemstilling Sliter du med smerter på utsiden av albuen, som følge av overbelastning? Denne øvelsen styrker senene, og vil forebygge at tilstanden ikke kommer tilbake. Veiledning Finn et hjørne av et bord og la hånden henge utenfor kanten med knyttneven ned. Løft opp manualen med den andre… Les mer »