Styrkeøvelse for golfalbue

Styrkeøvelse for golfalbue, trener musklene på innsiden av underarmen, og rehabiliterer medial epicondylitt.

Problemstilling

Sliter du med smerter på innsiden av albuen som følge av overbelastning? Dette er et typisk problemområde om man griper for hardt, og bruker armene i feil posisjoner over lengre tid. Dette er typisk for håndverkere som jobber mye fysisk, eller om man nylig har begynt med styrketrening hvor man ikke er helt vandt med belastningen. Det er også en typisk problemstilling for golfere som har litt feilaktig teknikk, eller som har tatt i for mye.

Veiledning

Finn et hjørne av et bord, og la hånden henge utenfor kanten med knyttneven opp. Løft opp manualen med den andre hånden, og brems bevegelsen på vei ned igjen. Gjenta øvelsen 15 ganger, i 3 serier. Rehabprotokollen for denne diagnosen er morgen og kveld, 7 dager i uken over 12 uker. Etter 45 repetisjoner bør man være litt øm på innsiden av albuen. Blir man ikke det, bør man gå opp i antall kilo på manualen.

Man er som regel sterkere på innsiden av albuen, sammenlignet med utsiden av albuen. Rehab av golfalbue skiller seg derfor litt fra tennisalbue, hvor man må være litt mer tilbakeholden med antall kilo den første perioden.

På denne siden kan du lese mer om albuesmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.