Tøyeøvelse for tennisalbue

Tøyeøvelse for tennisalbue, tøyer ut musklene på utsiden av underarmen, og forebygger tennisalbue eller muserarm som det også kalles. På fagspråket heter det lateral epicondylitt.

Problemstilling

Bruker du armene mye i hverdagen, føler du deg stiv i underarmene, eller har du vondt i albuen? Denne øvelsen er god for å strekke ut musklene på utsiden av underarmen, og forebygger overbelastningsskader som tennisalbue eller musearm.

Veiledning

Strekk tommelen ut og ned, rett ut fingrene og ha rak arm. Bruk motsatt arm til å ta tak i fingrene, og dra mot deg. Øvelsen kan også gjøres mot en sofa eller seng hvor du legger baksiden av hånden, ned og lener deg over. Det er fordelaktig at det er noe mykt man lener seg mot, for å beskytte den krappe vinkelen håndleddet havner i. Er det vondt vil vi anbefale å gjøre øvelsen i luften. Hold posisjonen i 15 sekunder, og gjenta på motsatt side.

På denne siden kan du lese mer om albuesmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.