Tøyeøvelse for golfalbue

Tøyeøvelse for golfalbue, tøyer ut musklene på innsiden av undearmen. Det vil forebygge smerte på innsiden av albuen, også kalt golfalbue eller medial epicondylitt.

Problemstilling

Bruker du armene mye i hverdagen, føler du deg stiv i underarmene, eller har du vondt i albuen? Denne øvelsen er god for å strekke ut musklene på innsiden av underarmen, og forebygger overbelastningsskader som golfalbue.

Veiledning

Strekk hånden ut med rak arm, og bøy håndleddet nedover. Bruk motsatt arm til å strekke i fingrene for å øke strekket i underarmen. Øvelsen kan også gjøres mot en benk hvor du legger håndflaten ned på bordplaten, og lener deg bakover. Hold posisjonen i 15 sekunder, og gjenta på motsatt side.

På denne siden kan du lese mer om albuesmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.