Kroppsdel: Brystrygg

Tøyeøvelse for brystryggen, katt ku

Tøyeøvelse for brystryggen, katt ku

Stivhet mellom skulderbladene eller smerter i skuldrene? Veiledning I denne øvelsen er det lurt å bruke pusten. Pust dypt inn, og heng ut i 5 sekunder når du puster ut. Tenk at det er brystet du skal presse ned mot gulvet. På denne siden kan du lese mer om ryggsmerte og stivhet i ryggen. PS…. Les mer »

Tøyeøvelse for brystryggen: hund med rotasjon

Tøyeøvelse for brystryggen, hund med rotasjon

Stivhet mellom skulderbladene eller i skuldrene? Veiledning Pust dypt inn når du har armen under deg, og pust ut når du roterer opp. Gjør øvelsen i rolig tempo i 3 repetisjoner til hver side. Har du vondt i skulderen så kan du legge armen på ryggen. På denne siden kan du lese mer om ryggsmerte… Les mer »

Tøyeøvelse for ryggen: squat med rotasjon

Tøyeøvelse for ryggen, squat med rotasjon

Stivhet eller smerte mellom skulderbladene? Veiledning Sitt på huk med hånden på motsatt fot for balanse. Følg hånden med hodet gjennom bevegelsen. Hold i 2 sekunder og gjør øvelsen i rolig tempo i 5 repetisjoner til hver side.  På denne siden kan du lese mer om ryggsmerte og stivhet i ryggen. PS. Det er alltid… Les mer »

Tøyeøvelse for brystrygg og skuldre «diamanten»

Tøyeøvelse for brystrygg og skuldre diamanten

Stivhet mellom skulderbladene eller smerter i skuldrene? Veiledning I denne øvelsen er det lurt å bruke pusten. Pust dypt inn, og heng ut i 5 sekunder når du puster ut. Tenk at det er brystet du skal presse ned mot gulvet. På denne siden kan du lese mer om ryggsmerte og stivhet i ryggen. PS…. Les mer »

Tøyeøvelse for ryggen «bakoverrull»

Tøyeøvelse for ryggen bakoverrull

Føler du deg stiv i ryggen? Denne øvelsen er fin for å vekke nervesystemet. Veiledning Tenk at du skal bevege korsryggen først og deretter sakte oppover ledd for ledd. Gjenta øvelsen 5 ganger i rolig tempo. På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter. PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser… Les mer »

Tøyeøvelse for brystryggen med ball

Tøyeøvelse for brystryggen med ball

Stivhet eller smerte mellom skulderbladene i brystryggen? Veiledning Det kan være lurt å ha et bredt fotfeste i denne øvelsen, slik at det blir enklere og holde balansen. Rull bakover som en baklengs sit-up og strekk så armene ut over hodet. Gjør 10 repetisjoner i rolig og kontrollert tempo. På denne siden kan du lese… Les mer »

Tøyeøvelse for stivhet mellom skulderbladene

Tøyeøvelse for stivhet mellom skulderbladene

Stiv i ryggen mellom skulderbladene eller stive skuldre?  Veiledning I denne øvelsen er det lurt å bruke pusten. Rett opp holdningen og pust dypt inn. Pust ut når du strekker deg bakover. Gjør øvelsen vekselvis 5 ganger med skulderen rotert ut og 5 ganger med skulderen rotert inn. På denne siden kan du lese mer… Les mer »

Tøyeøvelse for bedre holdning

Tøyeøvelse for bedre holdning, øker bevegeligheten i brystryggen mellom skulderbladene. Problemstilling Har du stivhet mellom skulderbladene og opp mot nakke og skulderpartiet? Det kan ha sammenheng med stivhet i området, og at holdningen har en tendens til å falle sammen. Ønsker du en god øvelse for å skape skape bevegelighet i bryst og brystrygg, samt… Les mer »

Tøyeøvelsen «pil og bue» for brystryggen

Tøyeøvelsen «pil og bue» for brystryggen, øker bevegeligheten i brystryggen. Denne tar for seg stivhet i rotasjon, og kan hjelpe for en bedre holdning. Problemstilling Føler du deg stiv i overkroppen, og stiv mellom skulderbladene? Denne øvelsen er super for å jobbe med holdning og bevegelse i bryst, brystrygg og skuldre. Den er også veldig fin for… Les mer »

Styrkeøvelse for bedre holdning

Styrkeøvelse for holdningsproblematikk, som trener musklene mellom skulderbladene og skaper gode forutsetninger for en bedre holdning. Problemstilling Sliter du med stivhet og smerter i brystryggen, eller dårlig holdning? Denne øvelsen er god for å få kontakt med musklene mellom skulderbladene, samt får å skape en bedre holdning. Veiledning Fest strikken rundt føttene dine. Bøy overkroppen… Les mer »

Tøyeøvelse for brystrygg (m. rhomboideus)

Tøyeøvelse for brystrygg (m. rhomboideus), øker bevegeligheten i musklene mellom skulderbladene, hovedsakelig m. rhomboideus minor og major. Problemstilling Har du stivhet mellom skulderbladene og opp mot nakke og skulderpartiet? Det kan ha sammenheng med stivhet i området og at holdningen faller litt sammen. Ønsker du en god øvelse for å skape skape bevegelighet i bryst og… Les mer »

Tøyeøvelse for brystryggen med foamroller

Tøyeøvelse for brystryggen, som øker bevegeligheten mellom skulderbladene. Problemstilling Føler du deg stiv mellom skulderbladene og opp mot nakke- og skulderpartiet? Det kan ha sammenheng med holdningen og bevegeligheten mellom skulderbladene. Ønsker du en god øvelse for å skape skape bedre bevegelighet brystryggen, samt en god holdningsøvelse, så er denne ypperlig for deg. Veiledning Plassér foamrolleren… Les mer »