Tøyeøvelse for brystryggen med foamroller

Tøyeøvelse for brystryggen, som øker bevegeligheten mellom skulderbladene.

Problemstilling

Føler du deg stiv mellom skulderbladene og opp mot nakke- og skulderpartiet? Det kan ha sammenheng med holdningen og bevegeligheten mellom skulderbladene. Ønsker du en god øvelse for å skape skape bedre bevegelighet brystryggen, samt en god holdningsøvelse, så er denne ypperlig for deg.

Veiledning

Plassér foamrolleren i det punktet hvor du føler deg stivest. Fold hendene bak nakken og bøy ryggen forsiktig over ved å bruke kroppsvekten din. Alternativt kan du lette litt på rumpa og rulle over området. Rull over det vonde området 10 repetisjoner i rolig tempo, eller opp og ned i ca 1 minutt.

Om du ikke har en foamroller / skumrulle tilgjengelig, så kan du rulle sammen et par håndkler som du kan bruke som motstand. Foamrollere får du for øvrig kjøpt ved alle våre klinikker.

På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.