Tøyeøvelsen «pil og bue» for brystryggen

Tøyeøvelsen «pil og bue» for brystryggen, øker bevegeligheten i brystryggen. Denne tar for seg stivhet i rotasjon, og kan hjelpe for en bedre holdning.

Problemstilling

Føler du deg stiv i overkroppen, og stiv mellom skulderbladene? Denne øvelsen er super for å jobbe med holdning og bevegelse i bryst, brystrygg og skuldre. Den er også veldig fin for de som spiller golf, tennis, håndball og andre rotasjonsidretter da den forbedrer rotasjonen i brystryggen.

Veiledning

Stå med ett ben fremfor det andre, og ha begge tomlene fremfor deg. Trekk den ene hånden mot det bakre benet samtidig som du ser rett frem. Kjenn at du trekker skulderen så langt tilbake at skulderbladet stopper. Gjenta øvelsen 10 ganger vekselvis per arm.

På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.