Kroppsdel: Korsrygg

Styrkeøvelse for korsryggen: omvendt bellyback

Styrkeøvelse for korsryggen: omvendt bellyback, trener opp musklene i korsryggen og setemusklene. Problemstilling Opplever du til tider at du har litt vondt i korsryggen? Eller kanskje du bare kjenner deg litt stiv i området? Ønsker du en mer stabil og sterk mage og rygg? Da kan denne øvelsen være fin for deg. Veiledning Du trenger en… Les mer »

Tøyeøvelse for korsryggen mot akutte ryggsmerter

Tøyeøvelse for korsryggen mot akutte ryggsmerter, hjelper mot muskelspenninger i korsryggen. En veldig god øvelse å starte med om du har akutte plager eller kink i ryggen. Problemstilling Har du fått kink i ryggen, det er vanskelig å bevege seg normalt og å bøye seg fremover er veldig vondt? Øvelsen skaper en mild bevegelse som kan… Les mer »

Styrkeøvelse for mage og rygg: planken med variasjoner

Styrkeøvelse for mage og rygg: planken med variasjoner, trener opp musklene i mage og rygg. Problemstilling Kjenner du at du har litt vondt i korsryggen? Eller kanskje du kjenner du har en tendens til å falle fremover og ikke ”orke” å holde deg i en god posisjon når du sitter? Føler du at du kunne hatt… Les mer »

Tøyeøvelse for sidene av ryggen

Tøyeøvelse for sidene av ryggen øker bevegeligheten i ryggsøylens lateralfleksjon / sidebøy, og er rettet spesielt mot muskelen m. latissimus dorsi. Problemstilling Føler du deg stiv i korsryggen, eller på siden av ryggen? Er det vanskelig å bøye seg fra den ene siden til den andre? Kjenner du at det kan være vondt mellom skulderbladene når… Les mer »

Tøyeøvelse for korsrygg og setemuskler

Tøyeøvelse for korsrygg og setemuskler øker bevegeligheten i setemusklene, og er en fin øvelse for å lindre smerter i korsryggen. Problemstilling Er du plaget med smerter i korsryggen? Kjenner du deg stiv i ryggen om morgenen? Da kan det hjelpe å tøye ut setemusklene, ettersom det ofte henger sammen med stivhet i korsryggen. Veiledning Finn noe… Les mer »

Tøyeøvelse for korsryggen og ischias

Tøyeøvelse for korsryggen og ischias, hjelper mot stivhet i korsryggen og smerter som kan stråle ut i setemuskler, lår og legg, såkalt ischiassmerte. Problemstilling Er du plaget med stivhet og smerte i korsryggen, og opplever i perioder at det kan føles ut som det stråler ut til hoftepartiet og ned i beinet? Kanskje smertene ned i beinet… Les mer »

Styrkeøvelse for ryggen: hunden

Styrkeøvelse for ryggen: hunden, trener opp ryggen på en god måte. Problemstilling Opplever du til tider at du har vondt i ryggen? Eller kanskje du bare kjenner deg litt stiv i området? Kanskje du i tillegg kjenner du har litt vondt i nakken og mellom skulderbladene? For å ha en sterk og god rygg er det… Les mer »

Tøyeøvelse for korsryggen: brekk

Tøyeøvelse for korsryggen: brekk, letter på spenninger i korsryggen. Med «brekk» mener vi at man drar i knærne som man drar i brekket i bilen. Problemstilling Er du plaget med smerter i korsryggen? Kjenner du deg stiv i ryggen om morgenen? Da kan det være hensiktsmessig å få i gang bevegeligheten i leddene i korsryggen, ettersom… Les mer »

Tøyeøvelse for korsryggen: ratt

Tøyeøvelse for korsryggen: ratt, letter på spenninger i korsryggen. Med «ratt» mener vi at man kan sammenligne bekkenet med et bilratt, som man beveger i rotasjon som å svinge litt til høyre og litt til venstre. Eventuelt som når man danser salsa om det er en bedre huskeregel. Problemstilling Er du plaget med smerter i korsryggen?… Les mer »

Tøyeøvelse for korsryggen: vindusvisker

Tøyeøvelse for korsryggen: vindusvisker, øker bevegeligheten i korsryggen, og er en skånsom øvelse man gjerne begynner med i etterkant av akutte plager. Med «vindusvisker» mener vi at bena går frem og tilbake som vindusviskerne på en bil. Problemstilling Er du plaget med smerter i korsryggen? Kjenner du deg stiv i ryggen om morgenen? Da kan… Les mer »