Tøyeøvelse for korsrygg og setemuskler

Tøyeøvelse for korsrygg og setemuskler øker bevegeligheten i setemusklene, og er en fin øvelse for å lindre smerter i korsryggen.

Problemstilling

Er du plaget med smerter i korsryggen? Kjenner du deg stiv i ryggen om morgenen? Da kan det hjelpe å tøye ut setemusklene, ettersom det ofte henger sammen med stivhet i korsryggen.

Veiledning

Finn noe som er i lårhøyde, enten en sofa eller seng, og legg opp benet på skrått. Len deg sakte over kneet, og finn den retningen du kjenner tøyer mest. Prøv deg frem ved å lene deg rett frem, litt til venstre eller litt til høyre for å finne riktig vinkel. Du skal kjenne dette i setemusklene, og litt ned i benet. Pust gjerne ut når du lener deg fremover. Hold posisjonen i 15 sekunder, og gjenta på motsatt ben.

På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.