Styrkeøvelse for mage og rygg: planken med variasjoner

Styrkeøvelse for mage og rygg: planken med variasjoner, trener opp musklene i mage og rygg.

Problemstilling

Kjenner du at du har litt vondt i korsryggen? Eller kanskje du kjenner du har en tendens til å falle fremover og ikke ”orke” å holde deg i en god posisjon når du sitter? Føler du at du kunne hatt en litt bedre holdning? Mer stabil og sterk rygg kanskje? Da kan denne øvelsen hjelpe deg.

Veiledning

Start i en plankeposisjon, og kjenn at du jobber med både magen og ryggen. Vri deg så over til ene siden, og strekk ut motsatt arm til du står i en sideplanke. Vri deg så tilbake til vanlig plankeposisjon, og så over til motsatt sideplanke. Alternativt kan du også holde hver posisjon i 10 sekunder før du roterer til neste. Gjenta øvelsen 10 ganger, i 3 serier. En veldig god og effektiv øvelse å gjøre i løpet av arbeidsdagen.

På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.