Tøyeøvelse for korsryggen: ratt

Tøyeøvelse for korsryggen: ratt, letter på spenninger i korsryggen. Med «ratt» mener vi at man kan sammenligne bekkenet med et bilratt, som man beveger i rotasjon som å svinge litt til høyre og litt til venstre. Eventuelt som når man danser salsa om det er en bedre huskeregel.

Problemstilling

Er du plaget med smerter i korsryggen? Kjenner du deg stiv i ryggen om morgenen? Da kan det være hensiktsmessig å få i gang bevegeligheten i leddene i korsryggen, ettersom de ofte henger sammen med dine plager. Det finnes mange ulike ryggøvelser, og denne øvelsen er veldig skånsom og enkel å gjøre.

Veiledning

Ligg på ryggen og dra føttene inn til deg med samlede ben. Beveg hoftene dine ved å dra den ene siden opp mot skulderen, og etter det gjør det samme på andre siden. Pust rolig gjennom øvelsen. Gjenta 10 ganger på hver side.

På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.