Tøyeøvelse for korsryggen: vindusvisker

Tøyeøvelse for korsryggen: vindusvisker, øker bevegeligheten i korsryggen, og er en skånsom øvelse man gjerne begynner med i etterkant av akutte plager. Med «vindusvisker» mener vi at bena går frem og tilbake som vindusviskerne på en bil.

Problemstilling

Er du plaget med smerter i korsryggen? Kjenner du deg stiv i ryggen om morgenen? Da kan det være hensiktsmessig å få i gang bevegeligheten i leddene i korsryggen, ettersom de ofte henger sammen med dine plager. Det finnes mange ulike ryggøvelser, og denne øvelsen er veldig skånsom og enkel å gjøre.

Veiledning

Ligg på ryggen og dra føttene inn til deg, med samlede ben. La vekten til bena hvile over fra side til side, mens du prøver å slappe av i korsryggen. Pust rolig gjennom øvelsen. Gjenta 10 ganger fra side til side i rolig tempo.

På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.