Styrkeøvelse for ryggen: hunden

Styrkeøvelse for ryggen: hunden, trener opp ryggen på en god måte.

Problemstilling

Opplever du til tider at du har vondt i ryggen? Eller kanskje du bare kjenner deg litt stiv i området? Kanskje du i tillegg kjenner du har litt vondt i nakken og mellom skulderbladene? For å ha en sterk og god rygg er det viktig med en god balanse, styrke og funksjon i hele kroppen. Derfor kan denne øvelsen være fin for deg, som ønsker å styrke opp hele baksiden din.

Veiledning

Start stående på alle fire, skyt rygg ved å presse i fra med hendene mot gulvet. Strekk så ut ene benet og motsatt arm. Pass på at du fortsatt skyter rygg, og at du ikke vrir på hoftene, men holder de i en vannrett posisjon og dermed spenner setemusklene. Trekk så armen og benet tilbake, før du går ut i utstrukket posisjon igjen. Gjenta øvelsen 10 ganger pr side, i 3 serier.

På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.