Tøyeøvelse for korsryggen: brekk

Tøyeøvelse for korsryggen: brekk, letter på spenninger i korsryggen. Med «brekk» mener vi at man drar i knærne som man drar i brekket i bilen.

Problemstilling

Er du plaget med smerter i korsryggen? Kjenner du deg stiv i ryggen om morgenen? Da kan det være hensiktsmessig å få i gang bevegeligheten i leddene i korsryggen, ettersom de ofte henger sammen med plagene. Det finnes mange ulike ryggøvelser, og denne øvelsen er veldig skånsom og enkel å gjøre.

Veiledning

Ligg på ryggen, hold rundt knærne med hendene, og dra de inn til brystet. Prøv å unngå å spenne opp mage og korsrygg, og dra kun ved hjelp av armene. Ikke dra bena lenger mot deg, om øvelsen gjør vondt. Pust rolig gjennom øvelsen. Gjenta 10 ganger.

På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.