Tøyeøvelse for sidene av ryggen

Tøyeøvelse for sidene av ryggen øker bevegeligheten i ryggsøylens lateralfleksjon / sidebøy, og er rettet spesielt mot muskelen m. latissimus dorsi.

Problemstilling

Føler du deg stiv i korsryggen, eller på siden av ryggen? Er det vanskelig å bøye seg fra den ene siden til den andre? Kjenner du at det kan være vondt mellom skulderbladene når du puster dypt inn? Strammer det på siden av ryggen når du roterer rundt, som for eksempel i en golfsving eller når du spiller tennis eller håndball? Da kan denne øvelsen være fin for deg.

Veiledning

Sitt med bena på hver side av en stol eller en benk, da dette låser opp bekkenet. Sett deg på baksiden av håndflaten, og rett opp holdningen. Løft så motsatt tommel så høyt du klarer, og len deg forsiktig over til motsatt side mens du strekker opp tommelen. Pust gjerne ut mens du lener deg over. Hold posisjonen 10 sekunder på hver side.

På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.