Tøyeøvelse for korsryggen og ischias

Tøyeøvelse for korsryggen og ischias, hjelper mot stivhet i korsryggen og smerter som kan stråle ut i setemuskler, lår og legg, såkalt ischiassmerte.

Problemstilling

Er du plaget med stivhet og smerte i korsryggen, og opplever i perioder at det kan føles ut som det stråler ut til hoftepartiet og ned i beinet? Kanskje smertene ned i beinet er værre enn selve ryggsmerten? Da kan denne øvelsen lindre smertene.

Veiledning

Hold hendene i høyde med ørene, og løft deg sakte opp ved å presse hendene ned i bakken mens du slapper helt av i ryggen. Det er armene som skal gjøre øvelsen, ikke ryggen. Pust gjerne inn når du går opp, og hold posisjonen i topp noen sekunder, før du puster rolig ut. Etter en uke med denne øvelsen kan man gå lenger og lenger opp med rake armer, og ha posisjonen til hendene lenger ned mot skuldrene. Ikke gå lenger med øvelsen om det stråler ned i bena. Gjenta øvelsen 15 ganger i rolig tempo.

På denne siden kan du lese mer om ryggsmerter.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.