Kroppsdel: Nakke

Tøyeøvelse for nakken «Buffalo hump»

Tøyeøvelse for nakke buffalo hump

Stiv i nakken, eller føler du at holdningen i nakken ikke er bra? Denne øvelsen er helt super for å løsne på spenninger som setter seg i nedre delen av nakken og øvre del av brystryggen. I dette området kan det utvikle seg stivhet som man ofte beskriver som «buffalo hump». Veiledning Start med en… Les mer »

Styrkeøvelse for kjevesmerter

Styrkeøvelse for kjevesmerte

Biter du tenner? Klikker eller låser kjeven seg? Styrkeøvelse for kjeve; bli kvitt klikking og låsning med øvelsen «korset». Veiledning Hold munnen åpen og i samme posisjon gjennom hele øvelsen. Øvelsen heter korset ettersom man trener musklene som beveger kjeven opp, ned og fra side til side som et «+». Legg på et forsiktig trykk… Les mer »

Tøyeøvelse for hodepine og migrene

Tøyeøvelse for spenningshodepine og migrene

Spenningshodepine eller migrene? Smerter som stråler mot ansiktet? Veiledning Øvelsen letter på spenninger i m. sternocleidomastoideus, den sterkeste muskelen på framsiden av halsen. Denne har ofte sammenheng med spenningshodepine og migrene. Behandle på samme side for å få bedre tak i muskulaturen. Legg først trykket inn med pekefingeren, for deretter å legge på trykket med… Les mer »

Styrkeøvelse for nakkestabilitet

Styrkeøvelse for nakkestabilitet styrker dype fleksormuskler i nakken, og er en rehabøvelse for stabilitet i nakken. Problemstilling Om du tidvis kan oppleve hodepine eller spendt nakke, så er det flere små øvelser du kan gjøre for å trene opp nakke- og halsmuskulaturen. Samtidig om du kjenner at du har en tendens til å skyte haka litt… Les mer »

Styrkeøvelse for nakken «Klokka»

Styrkeøvelse for nakken «Klokka», styrker opp de dype musklene på framsiden, sidene og baksiden av nakken. Problemstilling Om du tidvis kan oppleve hodepine eller spendt nakke, så er det flere små øvelser du kan gjøre for å trene opp nakke- og halsmuskulaturen. Samtidig om du kjenner at du har en tendens til å skyte haka litt… Les mer »

Tøyeøvelse for nakkefestet

Tøyeøvelse for nakkefestet øker bevegeligheten i musklene lengst opp i nakkebasen, og kan hjelpe de som sliter med hodepine og migrene. Man ønsker å nå mm. occipitales. Problemstilling Spenningshodepine kan oppstå i sammenheng med stressede perioder. Man løfter skuldrene, puster på en litt feil måte, binder seg, og nakken kan bli stiv og vond. Helt oppe ved nakkebasen… Les mer »

Tøyeøvelse for nakken

Tøyeøvelse for nakken øker bevegeligheten i den største nakkemuskelen, m. trapezius. Problemstilling Føler du deg stiv i nakken, har du hodepine eller migrene, eller har du opplevd å få kink i nakken? Denne øvelsen forebygger slike plager og hjelper mot symptomene. Veiledning Finn en retning hvor du kjenner at det strekker i nakkemusklene. For å unngå… Les mer »

Tøyeøvelse for stråling ut i arm

Tøyeøvelse for stråling ut i arm, øker bevegeligheten i nakken, og kan hjelpe mot smerter som stråler ned i skulder og armen om dette har opphav fra nakken. Problemstilling Føler du deg stiv i nakken, og at det i perioder kan stråle ut i armen og fingrene? Dette har som regel ulike årsaker, og det er… Les mer »

Tøyeøvelse for fremre nakkemuskler

Tøyeøvelse for fremre nakkemuskler øker bevegeligheten i de fremre halsmusklene, m. sternocleidomastoideus. Spenninger i disse musklene er ofte stressrelatert, og øvelsen kan hjelpe mot spenningshodepine og migrene. Problemstilling Har du vondt i nakken, eller kanskje du sliter med hodepine? Merker du at du skyter haka litt frem når du sitter foran PC’en? Ved vondt i nakken… Les mer »

Tøyeøvelse for kjeve

Tøyeøvelse for kjeve, øker bevegeligheten i kjevemusklene, og kan hjelpe mot kjevesmerte og de som biter eller gnisser tenner. Problemstilling Visste du at musklene rundt kjeven din ofte kan være en av årsakene til hodepine? Ved perioder med mye stress og høyt tempo, er det mange som biter, gnisser eller trykker kjevene hardt sammen. Dette skjer… Les mer »

Styrkeøvelse for nakke VW

Styrkeøvelse for nakke vw

Styrkeøvelse for nakke VW, letter på spenninger i nakke, skuldre og musklene mellom skulderbladene gjennom å aktivere musklene. En fin øvelse å gjøre på kontoret. Veiledning Start i en stor V-posisjon med armene, trekk så armene inn til en dobbeltve, og kjenn at du presser skulderbladene sammen. Gjør øvelsen med 15 repetisjoner. På denne siden kan… Les mer »