Tøyeøvelse for stråling ut i arm

Tøyeøvelse for stråling ut i arm, øker bevegeligheten i nakken, og kan hjelpe mot smerter som stråler ned i skulder og armen om dette har opphav fra nakken.

Problemstilling

Føler du deg stiv i nakken, og at det i perioder kan stråle ut i armen og fingrene? Dette har som regel ulike årsaker, og det er viktig med en undersøkelse på klinikken for å ta rede på hvor smertene kommer fra. Denne øvelsen kan lette på symptomene.

Veiledning

Press hodet vannrett bakover for å få en dobbelthake, og se deretter sakte opp i taket. Man kan bli litt svimmel når man ser opp i taket, men det er helt ufarlig. Hvis det gjør vondt ut i armen, ikke se helt opp i taket men gå til det punktet hvor det føles greit. Gjenta øvelsen 15 ganger i rolig tempo.

Har du lyst til å sitte i fred og ro på bussen, så er det bare å sette i gang med denne øvelsen 🙂

På denne siden kan du lese mer om nakkesmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.