Tøyeøvelse for hodepine og migrene

Spenningshodepine eller migrene? Smerter som stråler mot ansiktet?

Veiledning

Øvelsen letter på spenninger i m. sternocleidomastoideus, den sterkeste muskelen på framsiden av halsen. Denne har ofte sammenheng med spenningshodepine og migrene.

Behandle på samme side for å få bedre tak i muskulaturen. Legg først trykket inn med pekefingeren, for deretter å legge på trykket med tommelen. Hold jevnt trykk eller beveg fingrene forsiktig mot hverandre. Kjenn deg opp og ned muskulaturen for å finne punktet som er mest ømt. Det er vanlig at det stråler opp mot ansiktet når du trykker på det mest spente punktet.

Det er ofte lettere og få tak i muskelen om du ligger ned, ettersom det er en av nakkens posturale muskler som er aktiv når du sitter eller står.

På denne siden kan du lese mer om nakkesmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.