Tøyeøvelse for fremre nakkemuskler

Tøyeøvelse for fremre nakkemuskler øker bevegeligheten i de fremre halsmusklene, m. sternocleidomastoideus. Spenninger i disse musklene er ofte stressrelatert, og øvelsen kan hjelpe mot spenningshodepine og migrene.

Problemstilling

Har du vondt i nakken, eller kanskje du sliter med hodepine? Merker du at du skyter haka litt frem når du sitter foran PC’en? Ved vondt i nakken er det også viktig å ta vare på fremsiden, altså halsmuskulaturen. Det er det denne øvelsen bidrar med.

Veiledning

Legg innsiden av tommelen din med et lett trykk over kragebenet. Dette gjør at man får bedre tak i muskulaturen. Tipp så hodet forsiktig skrått bakover til motsatt side. Pust gjerne ut når du bøyer hodet bakover. Hold posisjonen i 15 sekunder, og gjenta øvelsen på motsatt side.

På denne siden kan du lese mer om hodepine og migrene.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.