Styrkeøvelse for nakken «Klokka»

Styrkeøvelse for nakken «Klokka», styrker opp de dype musklene på framsiden, sidene og baksiden av nakken.

Problemstilling

Om du tidvis kan oppleve hodepine eller spendt nakke, så er det flere små øvelser du kan gjøre for å trene opp nakke- og halsmuskulaturen. Samtidig om du kjenner at du har en tendens til å skyte haka litt frem når du for eksempel sitter på kontoret, eller når du kjører bil, så er denne øvelsen fin for deg.

Veiledning

Start med å holde hodet i en nøytral posisjon, fikser blikket ditt på et punkt foran deg, og legg et lett trykk mot pannen, mot tinningen, mot bakhodet, mot tinningen og tilbake i pannen. Øvelsen heter egentlig «klokka», og det er fordi man skal legge på et lett trykk kl 12, 3, 6, 9 og tilbake til kl 12. Husk at hodet skal være helt i ro. Hold trykket i 5 sekunder på hvert punkt og gjenta runden 5 ganger.

På denne siden kan du lese mer om nakkesmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.