Tøyeøvelse for nakkefestet

Tøyeøvelse for nakkefestet øker bevegeligheten i musklene lengst opp i nakkebasen, og kan hjelpe de som sliter med hodepine og migrene. Man ønsker å nå mm. occipitales.

Problemstilling

Spenningshodepine kan oppstå i sammenheng med stressede perioder. Man løfter skuldrene, puster på en litt feil måte, binder seg, og nakken kan bli stiv og vond. Helt oppe ved nakkebasen har vi et lite knippe muskler som ofte kan være bidragende til hodepinen. Øvelsen kan også hjelpe for de som har en tendens til å skyve haka frem når de sitter foran PC’en.

Veiledning

Lag en liten dobbelthake, legg et lite press inn mot haken, og et forsiktig drag fra bakhodet slik at du tipper på hodet og tøyer musklene i nakkefestet. Alternativt kan du prøve å vinkle litt på hodet fra side til side. Hold posisjonen i 15 sekunder.

På denne siden kan du lese mer om hodepine og migrene.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.