Kroppsdel: Ankel / Fot

Styrkeøvelse for plantarfascitt – Knipe håndkle

Styrkeøvelse for plantarfascitt - Knipe håndkle

Smerte under foten? Vondt de første stegene du tar om morgenen? Stive ankler? Veiledning Grip først håndkle med tærne, og dra opp. Flytt håndkle bakover for hver tredje repetisjon. Bruker gjerne et badehåndkle og jobb det gjennom hele lengden. På denne siden kan du lese mer om smerter i ankel og fot. PS. Det er… Les mer »

Tøyeøvelse for beinhinnebetennelse – Medial periostitt

Tøyeøvelse for beinhinnebetennelse - Medial periostitt

Smerte på innsiden av leggen? Beinhinnebetennelse? Veiledning Bruk begge tomlene til å finne det ømmeste punktet i leggen. Hold et fast grep, og gjør store sirkelbevegelser utover med foten. Roter rundt i 20 sekunder til smertene slipper taket. På denne siden kan du lese mer om smerter i ankel og fot. PS. Det er alltid… Les mer »

Tøyeøvelse for ankel – Kne mot vegg

Tøyeøvelse for ankel - Kne mot vegg

Stivhet i ankel og fot? Stiv i leggene? Har du tråkket over eller forstuet foten? Veiledning Hold hele foten i bakken, og finn avstanden fra veggen hvor du såvidt klarer å treffe veggen med kneet, uten at hælen løfter seg. Jobb frem og tilbake i 15 repetisjoner. På denne siden kan du lese mer om… Les mer »

Styrkeøvelse for plantarfascitt – Tåhev med håndkle

Styrkeøvelse for plantarfascitt - Tåhev med håndkle

Smerte under foten? Vondt de første stegene du tar om morgenen? Veiledning Plasser tærne på et håndkle eller en dørkarm. Gå opp på 3 sekunder, hold i 3 sekunder, og senk deg ned i 3 sekunder. Øvelsen trener muskelen i 3 faser, både konsentrisk, isometrisk og eksentrisk. Gjør øvelsen i rolig tempo over 10 repetisjoner…. Les mer »

Styrkeøvelse for akilles – Tåhev 333

Styrkeøvelse for akilles - Tåhev 333

Stivhet eller smerte i leggen eller i akillessenen? Veiledning Gå opp på 3 sekunder, hold i 3 sekunder, og senk deg ned i 3 sekunder. Øvelsen trener muskelen i 3 faser, både konsentrisk, isometrisk og eksentrisk. Gjør øvelsen i rolig tempo over 10 repetisjoner. På denne siden kan du lese mer om smerter i ankel… Les mer »

Styrkeøvelse for plantarfascitt

Styrkeøvelse for plantarfascitt brukes for å styrke muskulaturen under foten, eller plantarfasciaen som den også kalles. Vi kaller øvelsen for «knipe med tærne». Problemstilling Har du smerter i foten eller vondt under hælen? Er det vondt å gå de første stegene om morgenen? Har det lett for å krampe seg under foten i aktivitet eller på… Les mer »

Tøyeøvelse for legg med foamroller

Tøyeøvelse for legg med foamroller, øker bevegeligheten i muskler og bindevev på baksiden av leggen, hovedsakelig muskelen m. gastrocnemius. Problemstilling Har du smerter eller stivhet i leggene, eller sliter du smerter ned i akillesen og foten? Får du ofte krampe i leggene i aktivitet eller på nattestid? Da kan denne øvelsen hjelpe. Veiledning Plasser foamrolleren i… Les mer »

Tøyeøvelse for legg

Tøyeøvelse for legg tøyer ut musklene på baksiden av leggen, hovedsakelig musklene m. gastrocnemius og med bøyd kne m. soleus. Problemstilling Har du smerter eller stivhet i leggene, eller sliter du smerter ned i akillesen og foten? Får du ofte krampe i leggene i aktivitet eller på nattestid? Da kan denne øvelsen hjelpe deg. Veiledning… Les mer »

Tøyeøvelse for beinhinnebetennelse

Tøyeøvelse for beinhinnebetennelse øker bevegeligheten i framside legg, rettet mot muskelen m. tibialis anterior. På fagspråket heter beinhinnebetennelse medial periostitt, og er et vanlig overbelastningsproblem for løpere. Problemstilling Får du vondt når du løper, og spesielt på fremsiden av leggen eller ned mot skinnleggen? Dette er et typisk område for beinhinnebetennelse, som er en overbelastningsskade. Da… Les mer »

Tøyeøvelse for plantarfascitt

Tøyeøvelse for plantarfascitt øker bevegeligheten i musklene under foten, også kalt plantarfasciaen. Vi kaller øvelsen for «rulle pinne». Problemstilling Sliter du med smerter under føttene, eller stramme leggmuskler og akillessener? Kramper det seg under foten eller i leggen i aktivitet eller på nattestid? Denne øvelsen vil være med på å løsne på spenninger under foten, som… Les mer »

Styrkeøvelse for foten

Styrkeøvelse for foten trener opp musklene i foten, plantarfasciaen og mellom tærne. Vi kaller øvelsen for «sprike med tærne». Problemstilling Har du ofte kramper under foten, eller føler du deg svak i muskulaturen? Da er dette en fin styrkeøvelse som kan hjelpe. Veiledning Plasser en gummistrikk rundt tærne, slik at du får passende motstand. Hold tærne… Les mer »

Tøyeøvelse for ankel og fot

Tøyeøvelse for ankel og fot, øker bevegeligheten i de ulike ankelleddene. Vi kaller øvelsen for «alfabetet». Problemstilling Har du tråkket over tidligere, og føler deg stiv i anklene? Da kan denne øvelsen hjelpe deg. Veiledning Sitt med leggen hengende rett ned. Skriv bokstavene i alfabetet med foten hengende fritt i luften. Skriv først store bokstaver, og… Les mer »

Styrkeøvelse for ankel og fot

Styrkeøvelse for ankel og fot, trener opp balanse i ankel, fot og kne. Problemstilling Alle trenger å trene balanse, og den blir ofte dårligere med alderen. En god balanse er viktig for å forebygge overtråkk, og forbedre stabiliteten i ankelen. Veiledning Stå på puten slik at senter er midt mellom bena. Utfordre balansen kontinuerlig ved å… Les mer »