Tøyeøvelse for legg

Tøyeøvelse for legg tøyer ut musklene på baksiden av leggen, hovedsakelig musklene m. gastrocnemius og med bøyd kne m. soleus.

Problemstilling

Har du smerter eller stivhet i leggene, eller sliter du smerter ned i akillesen og foten? Får du ofte krampe i leggene i aktivitet eller på nattestid? Da kan denne øvelsen hjelpe deg.

Veiledning

Stå på en kant, for eksempel i en trapp, på en benk eller en stol, med halve foten utenfor. Bruk gjerne sko slik at kanten ikke blir for vass. Len deg ned på hælen med rakt ben, og la kroppsvekten legge press på ankelen. Med full strekk i kneet tøyer du øvre del av leggen. Bøyer du kneet litt strekker det nedre del av leggen. Hold posisjonen i 15 sekunder, og gjenta på motsatt ben.

På denne siden kan du lese mer om smerter i ankel og fot.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.