Styrkeøvelse for ankel og fot

Styrkeøvelse for ankel og fot, trener opp balanse i ankel, fot og kne.

Problemstilling

Alle trenger å trene balanse, og den blir ofte dårligere med alderen. En god balanse er viktig for å forebygge overtråkk, og forbedre stabiliteten i ankelen.

Veiledning

Stå på puten slik at senter er midt mellom bena. Utfordre balansen kontinuerlig ved å flytte blikket, snu på hodet eller lukke øynene. Øvelsen er fin å gjøre for eksempel mens du pusser tennene. Stå på puten 2-3 minutter, 2 ganger daglig. Om du synes det er for vanskelig å holde balansen på puten som er vist på videoen, og ønsker å gradere øvelsen så kan du variere mellom disse stegene:

  1. Stå på ett ben på gulvet
  2. Stå på ett ben på en yogamatte
  3. Stå på ett ben på en airex matte
  4. Stå på balansepute

Vi synes balansepute er det beste verktøyet for ankelen, sammenlignet med balansebrett som er helt flatt for ankelen hvor balanseutfordringen kommer lengre opp mot knær og hofter, og ikke så mye fot og ankel.

På denne siden kan du lese mer om smerter i ankel og fot.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.