Tøyeøvelse for beinhinnebetennelse

Tøyeøvelse for beinhinnebetennelse øker bevegeligheten i framside legg, rettet mot muskelen m. tibialis anterior. På fagspråket heter beinhinnebetennelse medial periostitt, og er et vanlig overbelastningsproblem for løpere.

Problemstilling

Får du vondt når du løper, og spesielt på fremsiden av leggen eller ned mot skinnleggen? Dette er et typisk område for beinhinnebetennelse, som er en overbelastningsskade. Da kan denne øvelsen hjelpe deg.

Veiledning

Plasser det ene benet bak, og godt over til motsatt side. Bøy kneet du har plassert bak og legg vekten ned mot leggen. Hold posisjonen i 15 sekunder, og gjenta på motsatt side. Det er vanlig at det kan krampe seg litt under foten, om man ikke er helt vant med denne bevegelsen. Bruk litt tid på å finne den vinkelen du trenger med foten, for å kjenne at det strekker på framsiden av leggen.

På denne siden kan du lese mer om smerter i ankel og fot.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.