Tøyeøvelse for plantarfascitt

Tøyeøvelse for plantarfascitt øker bevegeligheten i musklene under foten, også kalt plantarfasciaen. Vi kaller øvelsen for «rulle pinne».

Problemstilling

Sliter du med smerter under føttene, eller stramme leggmuskler og akillessener? Kramper det seg under foten eller i leggen i aktivitet eller på nattestid? Denne øvelsen vil være med på å løsne på spenninger under foten, som også kan være årsak til hvorfor leggene og akillessenen også er stramme.

Veiledning

Plasser foten på en pinne, og fordel trykket jevnt over området som er vondt. Rull frem og tilbake i ca 1 minutt. Man må vinkle foten litt innover for å treffe bra under foten, og legg kroppvekten du orker ned på pinnen. Tidligere anbefalte vi å benytte en golfball eller tennisball for denne øvelsen, men en pinne er faktisk bedre ettersom den ligger stabilt og fint på gulvet.

På denne siden kan du lese mer om smerter i ankel og fot.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.