Styrkeøvelse for foten

Styrkeøvelse for foten trener opp musklene i foten, plantarfasciaen og mellom tærne. Vi kaller øvelsen for «sprike med tærne».

Problemstilling

Har du ofte kramper under foten, eller føler du deg svak i muskulaturen? Da er dette en fin styrkeøvelse som kan hjelpe.

Veiledning

Plasser en gummistrikk rundt tærne, slik at du får passende motstand. Hold tærne utstrekt i 5 sekunder, og gjenta øvelsen 5 ganger. Det er normalt at de i begynnelsen går litt i alle retninger da man ikke trener disse musklene så ofte. Det er også vanlig at man får litt krampefølelse under foten, da dette er muskler man sjeldent utfordrer. En ypperlig øvelse for de som ønsker å bli en bedre løper.

På denne siden kan du lese mer om smerter i ankel og fot.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.