Kroppsdel: Skulder

Tøyeøvelse for skuldre med pinne

Tøyeøvelse for skuldre med pinne

Stiv i ryggen mellom skulderbladene eller stive skuldre? Veiledning Start med et bredt grep og ha rake armer gjennom hele øvelsen. Gjør øvelsen i rolig tempo i 3 repetisjoner. På denne siden kan du lese mer om skuldersmerte. PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine… Les mer »

Tøyeøvelse for skulderbladet

Tøyeøvelse for skulderbladet

Stive skuldre, eller smerter i overarmen? Denne øvelsen hjelper mot stivhet når du løfter armen, og retter seg mot øvre del av m. latissimus dorsi. Ypperlig øvelse og gjøre om du er stiv i skuldrene etter å ha gått på langrenn. Veiledning Øvelsen består av to bevegelser. Først setter du hånden over den andre og… Les mer »

Tøyeøvelse for skulder med tennisball

Tøyeøvelse for skulder med tennisball

Smerte på framsiden av skulderen? Veiledning Plasser tennisballen mot en dørkarm og føl deg frem til riktig punkt. Legg kroppsvekten din som motpress gjennom å lene deg forsiktig mot dørkarmen. Beveg deg opp og ned, eller i små sirkler. Gjør øvelsen i 20 sekunder. På denne siden kan du lese mer om skuldersmerte. PS. Det… Les mer »

Styrkeøvelse for skulder «klokka»

Styrkeøvelse for skulder klokka

Smerter i skulderen når du løfter armen? Veiledning Benytt en strikk det er lite motstand i til å begynne med. Begynn med venstre arm og løft opp til 90 grader. Tenkt at du har en klokke foran deg og start med kl 9. Tommelen skal peke oppover. Start med armen ut fra kroppen og beveg… Les mer »

Styrkeøvelse for skulder LYT

Styrkeøvelse for skulder LYT

Smerte på baksiden av skulderen eller i overarmen? Veiledning Begynn med 1kg hantler. Ha en god holdning og len deg lett fremover i overkroppen. Tegn først bokstaven L gjennom å heve albuene opp til 90 grader og roter opp, deretter bokstaven Y og tilslutt bokstaven T. Gjør øvelsen i rolig tempo med 10 repitisjoner. På… Les mer »

Styrkeøvelse for nakke og skuldre med strikk

Styrkeøvelse for nakke og skuldre med strikk

Føler du deg sliten i nakken, eller føler du at skuldrene er anspente? Test ut denne styrkeøvelsen for nakke og skuldre, en super kontorøvelse for høye skuldre. Veiledning Start med en god holdning. Ta grep om strikken litt bredere enn skulderbredde. Hold armene helt utstrekt og gjør deretter strikken lang gjennom å bevege armene fra hverandre…. Les mer »

Styrkeøvelse for skulderen: m. supraspinatus eksentrisk

Styrkeøvelse for skulderen: m. supraspinatus eksentrisk, trener m. supraspinatus i eksentrisk fase. En øvelse som er hyppig brukt i rehabilitering. Problemstilling Sliter du med skulderplager, eller ønsker du å forebygge? Er det vondt å løfte armen, låser den seg i visse vinkler, eller er det vondt å ligge sidelengs på skulderen i senga? Har du falt og… Les mer »

Styrkeøvelse for skulderen: m. subscapularis

Styrkeøvelse for skulderen: m. subscapularis trener musklene som gjør innadrotasjon i skulderen, hovedsakelig m. subscapularis. Problemstilling Sliter du med skulderplager? Er det vondt på framsiden av skulderen, som kan stråle litt ned i armen eller inn mot brystmuskulaturen? Det er viktig at trene alle bevegelsene i skulderleddet, og her ønsker vi å vise en øvelse for… Les mer »

Styrkeøvelse for skulderen: m. infraspinatus

Styrkeøvelse for skulderen: m. infraspinatus trener musklene som gjør utadrotasjon i skulderen, hovedsakelig m. infraspinatus. Problemstilling Sliter du med skulderplager? Er det vondt på baksiden av skulderen, rundt skulderbladet eller ned i armen? Det er viktig å trene alle bevegelsene i skulderleddet, og her ønsker vi å vise en øvelse for utoverrotasjon i skulderen. Veiledning Fest strikken,… Les mer »

Styrkeøvelse for skulderen: m. supraspinatus

Styrkeøvelse for skulderen: m. supraspinatus, trener opp skulderen i abduksjon og man ønsker å nå m. supraspinatus som løfter armen. Problemstilling Sliter du med skulderplager, eller ønsker du å forebygge? Er det vondt å løfte armen, låser den seg i visse vinkler, eller er det vondt å ligge sidelengs på skulderen i senga? Denne øvelsen er… Les mer »

Tøyeøvelse for skulderen

Tøyeøvelse for skulderen øker bevegeligheten i leddkapselen rundt skulderen, og kan hjelpe om du har diagnosen kapsulitt. Denne øvelsen kan forebygge frossen skulder (frozen shoulder). Problemstilling Har du stive eller vonde skuldre? Er det vanskelig å løfte armen? Er det vondt å ligge på skulderen i senga? Dette kan ha sammenheng med leddkapselen i skulderleddet, som… Les mer »

Tøyeøvelse for triceps

Tøyeøvelse for triceps øker bevegeligheten i baksiden av overarmen, m. triceps brachii. Problemstilling Er du stram og stiv i skuldrene? Denne øvelsen er god for å strekke ut baksiden av overarmene dine. Driver du med styrketrening eller langrenn, så kan denne være forebyggende for å unngå strekkskader eller krampe. Veiledning Øvelsen kan gjøres både sittende og… Les mer »

Tøyeøvelse for brystmuskler

Tøyeøvelse for brystmuskler øker bevegeligheten i brystmuskelen m. pectoralis major, og kan hjelpe på stivhet mellom skulderbladene. Den er således en fin øvelse for bedre holdning. Problemstilling Føler du at holdningen din er litt fremoverlent, eller sliter du med høye skuldre? Dette kan ha sammenheng med stramme brystmuskler, og denne øvelsen kan hjelpe mot problemet. Veiledning… Les mer »

Tøyeøvelse for skulder med foamroller

Tøyeøvelse for skulder med foamroller øker bevegeligheten i m. latissimus dorsi, som går forbi skulderbladets ytre kant. Denne øvelsen kan gjøre det lettere å løfte armen, og kan også lette på spenninger i ryggen ettersom muskelen man ønsker å nå har sitt utspring fra korsryggen. Problemstilling Føler du deg stiv i korsryggen, eller på siden… Les mer »

Tøyeøvelse rulle på skuldre

Tøyeøvelse rulle på skuldre hjelper på spenninger i nakke og skuldre. Problemstilling Kjenner du at du til tider får vondt i skuldre og nakke? Er du typisk litt stressa på jobb? Har du høye skuldre, eller føler du at du puster litt for mye med toppen av brystkassa? Da er denne øvelsen fin for deg som… Les mer »