Styrkeøvelse for skulderen: m. subscapularis

Styrkeøvelse for skulderen: m. subscapularis trener musklene som gjør innadrotasjon i skulderen, hovedsakelig m. subscapularis.

Problemstilling

Sliter du med skulderplager? Er det vondt på framsiden av skulderen, som kan stråle litt ned i armen eller inn mot brystmuskulaturen? Det er viktig at trene alle bevegelsene i skulderleddet, og her ønsker vi å vise en øvelse for innoverrotasjonen i skulderen.

Veiledning

Fest strikken for eksempel i et dørhåndtak. Stå sidelengs og bøy albuen i 90 grader, og ha underarmen rett ut fra kroppen når du starter. Trekk strikken inn mot magen og tilbake i samme utgangsposisjon. Det kommer ikke helt frem på videoen, men det er fordelaktig at innsiden av albuen er tett inn mot kroppen, slik at man ikke jukser. Grunnen til at man vil ha armen inn mot kroppen er at man isolerer muskelen man ønsker å jobbe med, og skulderen jobber i en nøytral posisjon. Gjør øvelsen 10 ganger i 2-3 serier.

På denne siden kan du lese mer om skuldersmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.