Styrkeøvelse for skulderen: m. supraspinatus

Styrkeøvelse for skulderen: m. supraspinatus, trener opp skulderen i abduksjon og man ønsker å nå m. supraspinatus som løfter armen.

Problemstilling

Sliter du med skulderplager, eller ønsker du å forebygge? Er det vondt å løfte armen, låser den seg i visse vinkler, eller er det vondt å ligge sidelengs på skulderen i senga? Denne øvelsen er god for å styrke opp senen til den skuldermuskelen som i de fleste tilfeller blir overbelastet.

Veiledning

Stå sidelengs mot en vegg, cirka en fotlengde. Stå på en strikk og trekk den opp til lårhøyde. Deretter skal armen presses mot veggen. Pass på at du har en god holdning før du starter. Vi ønsker å primært jobbe med de 30 første gradene av bevegelsen, og det å stå mot en vegg hjelper til å overholde omfanget av bevegelsen. Gjenta øvelsen 10 ganger i 2-3 serier.

På denne siden kan du lese mer om skuldersmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.