Tøyeøvelse for skulder med foamroller

Tøyeøvelse for skulder med foamroller øker bevegeligheten i m. latissimus dorsi, som går forbi skulderbladets ytre kant. Denne øvelsen kan gjøre det lettere å løfte armen, og kan også lette på spenninger i ryggen ettersom muskelen man ønsker å nå har sitt utspring fra korsryggen.

Problemstilling

Føler du deg stiv i korsryggen, eller på siden av ryggen? Er det vanskelig å bøye seg fra den ene siden til den andre, eller er det vanskelig å løfte armen uten smerter? Låser skulderen seg i visse posisjoner, eller er du stiv i skuldrene når du har gått på langrenn eller vært og klatret? Da kan denne øvelsen være fin for deg.

Veiledning

Plasser foamrolleren mot den ytre kanten av skulderbladet. Juster kroppsvektens trykk mot foamrolleren ved å ha ett ben i bakken. Rull opp og ned i ca 1 minutt.

På denne siden kan du lese mer om skuldersmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.