Styrkeøvelse for skulderen: m. infraspinatus

Styrkeøvelse for skulderen: m. infraspinatus trener musklene som gjør utadrotasjon i skulderen, hovedsakelig m. infraspinatus.

Problemstilling

Sliter du med skulderplager? Er det vondt på baksiden av skulderen, rundt skulderbladet eller ned i armen? Det er viktig å trene alle bevegelsene i skulderleddet, og her ønsker vi å vise en øvelse for utoverrotasjon i skulderen.

Veiledning

Fest strikken, for eksempel i et dørhåndtak. Stå sidelengs og ha underarmen inn mot kroppen når du starter. Trekk underarmen ut til ca 90 grader, og tilbake i samme utgangsposisjon. Pass på at overarmen ikke beveger seg ut fra kroppen. Dette kan man kontrollere gjennom å ha et håndkle eller en femtilapp mellom albuen og overkroppen. Dette dette ned så jukser du. Grunnen til at man ønsker å ha armen langs med kroppen i bevegelsen, er at man jobber mer isolert med muskulaturen, da skulderen er i en helt nøytral posisjon. Gjør øvelsen 10 ganger i 2-3 serier.

På denne siden kan du lese mer om skuldersmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.