Tøyeøvelse for brystmuskler

Tøyeøvelse for brystmuskler øker bevegeligheten i brystmuskelen m. pectoralis major, og kan hjelpe på stivhet mellom skulderbladene. Den er således en fin øvelse for bedre holdning.

Problemstilling

Føler du at holdningen din er litt fremoverlent, eller sliter du med høye skuldre? Dette kan ha sammenheng med stramme brystmuskler, og denne øvelsen kan hjelpe mot problemet.

Veiledning

Legg underarmene mot en dørkarm med 90 grader vinkel i skulderleddet, og len deg fremover for å kjenne en god strekk på brystet. Pust gjerne ut når du lener deg fremover. Alternativt kan du gjøre dette inn mot et hjørne. Man kan variere med 90-120-150 grader vinkel i skulderleddet for å ta ulike deler av muskulaturen.

OBS! For å beskytte skulderleddet, er det fordelaktig å tøye begge sidene samtidig. Dette kan gjøres effektivt inn mot et hjørne, eller å stelle seg i en døråpning og tøye begge brystmusklene samtidig, ved å legge opp begge albuer på dørkarmen og lene seg fremover på utpust. Hold posisjonen i 15 sekunder, og gjenta på motsatt side.

På denne siden kan du lese mer om skuldersmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.