Styrkeøvelse for skulderen: m. supraspinatus eksentrisk

Styrkeøvelse for skulderen: m. supraspinatus eksentrisk, trener m. supraspinatus i eksentrisk fase. En øvelse som er hyppig brukt i rehabilitering.

Problemstilling

Sliter du med skulderplager, eller ønsker du å forebygge? Er det vondt å løfte armen, låser den seg i visse vinkler, eller er det vondt å ligge sidelengs på skulderen i senga? Har du falt og tatt deg i mot? Denne øvelsen er god for å styrke opp senen til den skuldermuskelen som i de fleste tilfeller blir overbelastet.

Veiledning

Trekk manualen opp langs kroppen og hold den over hodet. Deretter holder du igjen mens du beveger den rolig ned på skrå ut fra kroppen. Gjenta øvelsen 15 ganger, i 3 serier.

På denne siden kan du lese mer om skuldersmerte.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.