Kroppsdel: Hofte / Kne

Styrkeøvelse for bakside lår – Nordic hamstrings

Styrkeøvelse for bakside lår - Nordic Hamstrings

Stivhet eller smerter i baksiden av låret? Strekkskader eller krampe? Veiledning Hold igjen så langt du klarer, og gå deretter tilbake igjen. Gjør øvelsen i rolig tempo med 5 repetisjoner over 3 sett. Har du ingen som kan hjelpe deg så kan du bruke en ribbevegg for bena. På denne siden kan du lese mer… Les mer »

Styrkeøvelse for hofte – Fire hydrant

Styrkeøvelse for hofte - Fire hydrant

Stivhet eller smerte i hoftene? Veiledning Hold ryggen rett. Roter benet tre ganger utover, og deretter tre ganger innover. På denne siden kan du lese mer om smerter i hofte og knær. PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de… Les mer »

Tøyeøvelse for kne med tennisball

Tøyeøvelse for kne med tennisball

Stivhet eller smerter i kne eller i leggen? Veiledning Plasser ballen i området du har vondt. Dra leggen til deg med armene slik at du treffer riktig sted. Hold grepet i 10 sekunder. Blir det for mykt med en tennisball så kan du bruke en lacrosseball. På denne siden kan du lese mer om smerter… Les mer »

Tøyeøvelse for hamstrings med foamroller

Tøyeøvelse for hamstrings med foamroller

Stivhet eller smerter i bakside lår / hamstrings? Får du ofte kramper? Veiledning Du kan rulle med begge lår, men om du ikke kjenner at det tar så er det lurt å legge det ene benet over det andre for å få mer effekt. Finn ulike vinkler som treffer riktig sted. Rull opp og ned… Les mer »

Styrkeøvelse for kneet – Klokka på tå

Styrkeøvelse for kneet - Klokka på tå

Smerte eller stivhet i kneet? Veiledning Gå opp på tå, og hold posisjonen gjennom hele øvelsen. Prøv å unngå å være i kontakt med bakken slik at du får en balanseutfordring i øvelsen. Legge ut ting på gulvet som du skyver fra deg. Gjør øvelsen i rolig tempo i 3 runder.  For å gjøre øvelsen… Les mer »

Styrkeøvelse for kneet – Klokka

Styrkeøvelse for kneet - Klokka

Smerte eller stivhet i kneet? Veiledning Se for deg at du har en klokke på gulvet foran deg. Beveg foten ut til klokken tolv, deretter klokken ett, og fortsett. Prøv å unngå å være i kontakt med bakken slik at du får en balanseutfordring i øvelsen. Gjør øvelsen i rolig tempo i 3 runder. Vil… Les mer »

Styrkeøvelse for hofte – Bekkentilt

Styrkeøvelse for hofte - Bekkentilt

Smerter i hoftene? Veiledning Ha rake ben, og løft benet opp gjennom og tilte hoften opp. Gjør 5 repetisjoner på hver side over 3 sett.  På denne siden kan du lese mer om smerter i hofte og knær. PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine… Les mer »

Tøyeøvelse for innside lår – Skøyteløperen

Tøyeøvelse for innside lår Skøyteløperen

Smerter i hofte eller lysken? Veiledning Hold ryggen rett gjennom øvelsen. Stå med brede bein, og beveg deg fra side til side. Press lysken ned mot ankelen. Hold posisjonen i 2 sekunder, og gjør 10 repetisjoner til hver side.  Det er fordelaktig å ha sko på seg når man gjør denne øvelsen, slik at man… Les mer »

Tøyeøvelse for setemuskler med foamroller

Tøyeøvelse for setemuskler med foamroller, øker bevegeligheten i muskler og bindevev i setemusklene. En ypperlig øvelse for løperkne. Problemstilling Er du plaget med smerter i korsryggen? Kjenner du deg stiv i ryggen om morgenen? Har du vondt på utsiden av kneet? Da kan det hjelpe å tøye ut setemusklene, ettersom det ofte henger sammen med stivhet… Les mer »

Tøyeøvelse bakside lår

Tøyeøvelse bakside lår øker bevegeligheten i hamstrings muskulaturen: bakside lår og øvre del av leggen, ettersom øvelsen kjennes mye i knevekket. Problemstilling Føles det stivt i ryggen eller kjenner du at du kanskje ikke er like ”myk” som før? Får du ofte krampe i lår eller legg i aktivitet eller nattestid? Kanskje det gjør vondt når du løper?… Les mer »

Tøyeøvelse hofteleddsbøyer

Tøyeøvelse hofteleddsbøyer øker bevegeligheten i lysk og framside lår, rettet mot hofteleddsbøyeren m. iliopsoas. Problemstilling Sitter du mye i løpet av dagen, og merker at du innimellom kan stivne til, og få vondt i korsryggen? Eller kanskje du ønsker å bedre løpesteget ditt? Denne øvelsen passer bra både for deg som sitter mye, men også for… Les mer »

Tøyeøvelse framside lår

Tøyeøvelse framside lår øker bevegeligheten i quadriceps muskulaturen. Problemstilling Har du vondt i kne eller hofte, og kanskje det er vondt når du går eller løper i nedoverbakke? Får du lett kramper eller strekk i aktivitet? Da kan denne øvelsen være fin for deg. Veiledning Pass på at kneet ditt peker rett ned mot bakken. For… Les mer »

Tøyeøvelse for løperkne med foamroller

Tøyeøvelse for løperkne med foamroller, øker bevegeligheten i muskler og bindevev på utside lår, og forebygger løperkne. Problemstilling Har du vondt på utsiden av kneet når du går eller løper? Føler du deg sliten i setemusklene og at kneet ikke fungerer helt som det skal? Da kan det være at du har løperkne, eller begynner… Les mer »

Styrkeøvelse knestabilitet

Styrkeøvelse knestabilitet styrker musklene i framside lår med strikk. Problemstilling Visste du at det er en liten muskel på innsiden av kneet ditt (m. vastus medialis), som er veldig viktig for knestabiliteten din? Denne øvelsen kan være bra for deg som ønsker å styrke knestabiliteten. Enten fordi du som løper ønsker å bli bedre, eller om… Les mer »

Styrkeøvelse knebøy

Styrkeøvelse knebøy trener opp musklene i sete og lår, ved bruk av egen kroppsvekt. Problemstilling Ønsker du å få en sterk og funksjonell kropp? Helst fri for ”vondter”? Dette er en av de store baseøvelsene i styrketrening, og er nesten et must for alle å kunne. Veiledning Stå med hoftebredde mellom bena. Trekk pusten godt inn… Les mer »

Styrkeøvelse step up

Styrkeøvelse step up trener opp musklene i sete og lår, ved bruk av egen kroppsvekt. Problemstilling Ønsker du å bli en bedre og sterkere løper? Eller ønsker du generelt en sterk og funksjonell kropp? Da er denne øvelsen fin for deg. Veiledning Pass på at du er stabil i overkroppen, og at hofta di ikke stikker… Les mer »

Styrkeøvelse kneløft

Styrkeøvelse kneløft trener opp muskler i sete og lår, ved hjelp av egen kroppsvekt. Problemstilling Ønsker du å bedre løpsteknikken og løpsøkonomien din? Da er denne øvelsen bra for deg. Her får du nemlig styrket bekkenstabiliteten din, samtidig som du trener kjernemusklene i en funksjonell øvelse. Veiledning Prøv å ha en stabil overkropp, og ikke fall… Les mer »

Styrkeøvelse for setemuskler med strikk

Styrkeøvelse for setemuskler med strikk, trener opp musklene rundt bekkenet og spesielt setemuskelen m. gluteus medius ved hjelp av strikk. Vi kaller øvelsen for gummibåndsgange eller «space invaders». Problemstilling Ønsker du å bli en enda bedre løper? Eller ønsker du å bli enda bedre i knebøy og andre baseøvelser? Eller er du, eller har du nettopp… Les mer »

Styrkeøvelse for setemuskler

Styrkeøvelse for setemuskler trener opp musklene rundt bekkenet, spesielt muskelen m. gluteus medius. Vi kaller øvelsen for muslingen, da kneet som løftes kan sammenlignes med et skjell som åpnes. Problemstilling Ønsker du å bli en enda bedre løper? Eller ønsker du å bli enda bedre i knebøy og andre baseøvelser? Eller er du, eller har du nettopp… Les mer »

Styrkeøvelse utfall

Styrkeøvelse utfall trener opp de store musklene i sete og lår. Øvelsen kalles tradisjonelt for utfall, eller telemarksnedslag. Problemstilling Ønsker du å få en sterk og funksjonell kropp? Helst fri for ”vondter”? Dette er en av de store baseøvelsene i styrketrening, og er nesten et must for alle å kunne. Veiledning Pass på at du har… Les mer »

Styrkeøvelse bekkenløft

Styrkeøvelse bekkenløft trener opp muskulaturen rundt hofte og bekken, både setemuskler og bekkenbunn. Øvelsen heter tradisjonelt «bekkenløft». Problemstilling Blir du sliten i ryggen av å stå for lenge? Er du, eller har du nettopp vært i et svangerskap? Sliter du med bekkenløsning? Ønsker du å bli en bedre løper? Da kan denne øvelsen være bra… Les mer »