Styrkeøvelse bekkenløft

Styrkeøvelse bekkenløft trener opp muskulaturen rundt hofte og bekken, både setemuskler og bekkenbunn. Øvelsen heter tradisjonelt «bekkenløft».

Problemstilling

Blir du sliten i ryggen av å stå for lenge? Er du, eller har du nettopp vært i et svangerskap? Sliter du med bekkenløsning? Ønsker du å bli en bedre løper? Da kan denne øvelsen være bra for deg.

Veiledning

Ligg ned på ryggen med samlede ben, og dra inn føttene så langt du klarer. Plasser et gummibånd rundt knærne akkurat så stramt at du kjenner at du må jobbe litt, for å holde hoftebredde avstand mellom bena. Løft så opp bekkenet ved å spenne setemusklene, og knip sammen bekkenbunnmusklene når du når toppen. Hold her noen sekunder, og senk deg så ned igjen. Du kan også gjøre øvelsen uten strikk. Gjenta øvelsen 15 ganger, i 3 serier.

På denne siden kan du lese mer om smerter i hofte og knær.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.