Tøyeøvelse for setemuskler med foamroller

Tøyeøvelse for setemuskler med foamroller, øker bevegeligheten i muskler og bindevev i setemusklene. En ypperlig øvelse for løperkne.

Problemstilling

Er du plaget med smerter i korsryggen? Kjenner du deg stiv i ryggen om morgenen? Har du vondt på utsiden av kneet? Da kan det hjelpe å tøye ut setemusklene, ettersom det ofte henger sammen med stivhet i korsryggen. Øvelsen passer også bra for de som sliter med løperkne.

Veiledning

Bruk kroppsvekten din, og støtt deg slik at du får et passende press inn mot setemusklene. Rull forsiktig opp og ned i området du kjenner er stivt og ømt. Rull opp og ned i ca 1 minutt.

Foamroller eller skumrulle kan du få kjøpt i nærmeste sportsbutikk, eller ved en av våre klinikker. Et supert verktøy du kan bruke for å jobbe med øvelser for bedre bevegelighet.

På denne siden kan du lese mer om smerter i hofte og knær.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.