Tøyeøvelse bakside lår

Tøyeøvelse bakside lår øker bevegeligheten i hamstrings muskulaturen: bakside lår og øvre del av leggen, ettersom øvelsen kjennes mye i knevekket.

Problemstilling

Føles det stivt i ryggen eller kjenner du at du kanskje ikke er like ”myk” som før? Får du ofte krampe i lår eller legg i aktivitet eller nattestid? Kanskje det gjør vondt når du løper? Da kan denne øvelsen hjelpe.

Veiledning

Ligg ned på ryggen, ta tak bak kneet med foldede hender, og ha 90 grader vinkel i hofta. Strekk først leggen opp alt du klarer, og i toppen, beveg tåa ned mot ansiktet. Slapp så av, og senk benet igjen. Gjenta så bevegelsen, og press så langt du klarer. Etterhvert som du blir mykere, kan du dra kneet lenger mot deg før du presser benet opp. Gjør 10 repetisjoner per ben i rolig tempo.

På denne siden kan du lese mer om smerter i hofte og knær.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.