Tøyeøvelse framside lår

Tøyeøvelse framside lår øker bevegeligheten i quadriceps muskulaturen.

Problemstilling

Har du vondt i kne eller hofte, og kanskje det er vondt når du går eller løper i nedoverbakke? Får du lett kramper eller strekk i aktivitet? Da kan denne øvelsen være fin for deg.

Veiledning

Pass på at kneet ditt peker rett ned mot bakken. For å få bedre tak i muskulaturen, kan du presse frem hofta ved å spenne i setemusklene. Hold posisjonen i 10 sekunder, og gjenta på motsatt ben.

Alternativt kan du legge ankelen på en myk kant, for eksempel armlenet på sofaen og sette deg ned på låret med kneet pekende ned mot gulvet. Ved å tøye på denne måten, egner det seg å gå opp og ned 10 repetisjoner, litt som et enbens knebøy.

På denne siden kan du lese mer om smerter i hofte og knær.

PS. Det er alltid fordelaktig å få skreddersydd hvilke øvelser man skal gjøre for å forebygge sine plager, og i hvilken rekkefølge de bør gjøres. Dette er en viktig del av fase 2 i vår behandlingsfilosofi, hvor vi velger spesifikke øvelser for å påvirke hvor pasienten er stiv og svak. Har du ikke blitt instruert øvelser av oss ved en av våre klinikker, gjør du øvelsene på eget ansvar.